Pandemijos žaidynės | kl.lt

PANDEMIJOS ŽAIDYNĖS

Prezidentas G.Nausėda kartu su žmona ir dar keliolika tūkstančių krepšinio aistruolių šią savaitę neatsisakė malonumo gyvai pasidžiaugti Eurolygos "Žalgirio" pergale.

Sausakimšoje salėje, regis, baimės dėl garsiausio pastarųjų mėnesių viruso nebuvo. O ko jai ten būti? Galiausiai juk ne Uhano turguje žaidė. Juk net pats šalies vadovas nekreipė dėmesio į Vyriausybės rekomendacijas dėl to viruso ir net nepabūgo sėstis tarp aistruolių, o ne atskiroje VIP ložėje.

Tačiau Seimo pirmininkas V.Pranckietis ne toks drąsus kaip Prezidentas. Pasiklydęs tarp savo posėdžių ir protokolų, galiausiai pasikalbėjęs pats su savimi, jis dar aną penktadienį nusprendė, jog Kovo 11-osios jubiliejinio renginio parlamente nebus.

Seimo pirmininkas ne toks drąsus kaip Prezidentas. Pasiklydęs tarp savo posėdžių ir protokolų, galiausiai pasikalbėjęs pats su savimi, jis dar aną penktadienį nusprendė, jog Kovo 11-osios jubiliejinio renginio parlamente nebus.

Uždaros patalpos – rizikos faktorius. O jei kokia bakteriologinė provokacija, išpuolis, sabotažas ir avelės staiga liktų be ganytojų? Todėl Aukščiausiuoju pasikliauk, bet ir pats nesnausk.

Ir visai nesvarbu, kad 30-metis, kad išsiuntinėti kvietimai garbiems asmenims, kad užsikrėtusiųjų, be tos vienos šiaulietės (kuri veikiausiai į iškilmingą Seimo posėdį net nebuvo kviesta), daugiau kaip ir neatsirado.

Visos Lietuvos sveikatos sistemos siela, anot R.Valatkos, alkoholio ministras, o dabar dar ir ekstremaliosios situacijos operacijų vadas A.Veryga esą rekomendavęs krūvoje geriau nevakaroti ir jokių švenčių nešvęsti, kitaip tariant, atšaukti planuojamus renginius uždarose patalpose.

Ir Prezidento drąsa šiuo atveju joks rodiklis, bent jau Seimo pirmininkui.

Prasidėjo antra savaitė, kai Vyriausybė dėl to viruso paskelbė ekstremaliąją situaciją valstybės mastu. Bent iki vakar Lietuvoje buvo fiksuotas vienintelis ligos atvejis. Tą pripažino ir pats A.Veryga, bet patikslino, jog "situacija gali bet kada pasikeisti".

Ta proga profesorius Vytautas L. savo feisbuko paskyroje "Extremalų štabui" skyrė haiku: "Virusai, virusai. O kokiu skiepu teks nukauti –/ kad nežūtume –/ endeminį gobšumo virusą./ Abejingumo savo artimui ir savo tėvynei virusą?"

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

P.

"gobšumo virusas" jau 30 metų naikina Lietuvą. O kas juo labiausiai serg žino visi, kas turi galvą ir ja naudojasi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS