Politinių batalijų Donbasas | kl.lt

POLITINIŲ BATALIJŲ DONBASAS

Iš pradžių džiūgavęs dėl korektiško bendravimo su konkurente, galop Gitanas Nausėda vis tiek buvo nublokštas į realybę taip, jog "pasibėdavojo", kad ne tokios rinkimų kampanijos tikėjosi.

Ką gi, sveiki atvykę į partinių batalijų Donbasą.

Šioje fronto linijoje dar ne to atsitinka. Kažkada juk ir kratos partijų būstinėse vyko prieš pat rinkimus, nors teisėsauga pas mus ir nepartinė, ir nepriklausoma.

Vis dėlto konkurentų apkasuose, kaip sakoma, visos diversinės priemonės įmanomos, nes politika seniai yra tapusi motušės Kuraž karo verslu, kurio strategijos pagrindas – ne procesas, o rezultatas. Šiame mūšyje moralei, humanizmui ir atjautai vietos nebūna, nes svarbiausia – nugalėti, o ne pūsti pienės pūkus gėrio ir grožio labui.

Politika yra tarsi rinka – griežta, negailestinga ir pati save sureguliuojanti taip, kad galų gale vis tiek ima dominuoti stipriausieji.

Tiesa, kartais dėl pačių dominuojančiųjų neapdairumo ar apsiskaičiavimo kyla politinės nelaimės, kaip atsitiko premjerui S.Skverneliui, kurio elektoratą prieš pirmąjį turą suskaldė daugybė smulkių kairiosios pakraipos kandidatų.

Ironiškiausia, kad kai kurie jų rimtai įtikėjo savo jėgomis: vis pasižvalgydami į pilnatį, jie ėmė elgtis tarsi išrinktieji, tarsi homo electus, kurie jau manė, kad tauta juos palaimino prezidentauti.

Būtent šitų homo electus genčiai S.Skvernelis gali būti "dėkingas" už trečiąją vietą, nors viskas galėjo būti visiškai kitaip. Prie jo 19,67 proc. pridėkite 4 proc. V.Andriukaičio, 4 proc. A.Juozaičio, 2 proc. M.Puidoko bei beveik 4 proc. V.Tomaševskio gautų balsų ir bus aišku, kas realiai būtų dominavęs pirmajame rinkimų ture. S.Skverneliui nebūtų reikėję net N.Puteikio ar V.Mazuronio rinkėjų.

Bet, kaip pasidžiaugė viena kulkosvaidžius mėgstanti konservatorė: "R.Janutienė pralaimėjo" (pastaroji dalyvavo premjero rinkimų kampanijoje).

Taigi dabar jau viskas, amen. Laiko, kaip ir vėlyvo nėštumo nesustabdysi ir rodyklių neatsuksi atgal. Istorija jau skaičiuoja naujo etapo valandas. Nes laimi stipriausieji.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Puikūs pastebėjimai )

ypač apie gentį įtikėjusių ) aš niekada net nesvarstysiu , kad už juos balsuoti , nes nesugebėjimas susivienyti bendram tikslui ( atmesti asmenines ambicijas) manau politikui yra rimtas trūkumas ., o gal net sąmoningas kenkimas . Neee ...ponai , jūs praradote mano kaip rinkėjo pagarbą ir pasitikėjimą .

bzz

o jeigu Nauseda istotu ir i konservatoriu, ir i valstieciu dar ir i socialdemokratu partijas (argi draudziama i kelias?), galetu buti remiamas visu pagrindiniu partiju ir patapti zmoniu prezidentu

Kaunietis

Bus daugiau kultūros ir mažiau kiršinimo ir tuščios ambicijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS