Spygliai batuose | kl.lt

SPYGLIAI BATUOSE

Poetės, prozininkės Jolitos Skablauskaitės atminimą kraštiečiai pagerbė Joniškyje įrengdami jos vardo skverą. Ten stovintys suoliukai papuošti lentelėmis su rašytojos kūrinių citatomis. "Atvažiuok į mažą užpustytą miestelį išimti spyglio iš širdies", – kviečia viena jų.

Na, į užpustytą nei šį, nei kitą miestelį atvažiuoti nepavyks dėl karantino judėjimo suvaržymų, tačiau žiedams skleidžiantis, ko gero, vėl leisimės keliais ir keleliais po Lietuvą. Rankiosime spyglius iš širdies: kas prisiglausdami prie gimtinės šaknų, kas atrasdami dar nematytą savo šalį, kas tiesiog ieškodami poilsio atgaivos.

Praėjusią pandeminę vasarą ne vien Lietuvos pajūris auksinėmis raidėmis įrašė į istoriją – keliavimo po šalį pikas net ir atokiausiems kampeliams leido pasijusti gyvais. Vietinio turizmo atsigavimas buvo kur kas spartesnis, nei baimintasi pirmojo karantino metu, o tuo besidžiaugiant žadėta labiau suprasti mūsų poreikius ir galimybes.

Deja, geros intencijos išgaruoja pakvipus geram uždarbiui. Atvažiuojate ilsėtis prie ežerų? Tuomet – klokite pinigus kaip už Nicą su skrydžiu! Keliaujate po Lietuvą? Negana pagalvės mokesčio, mokėkite dar ir už įvažiavimą. Anykščiai ką tik pasiūlė tokį mokestį ir svarsto jį įsivesti. Užsimiršo vietinės savivaldos atstovai, kad čia – ne sostinės Senamiesčio reikalai... Net Venecija, išties dūstanti nuo turistų, atidėjo įvažiavimo mokestį iki 2021-ųjų pabaigos, o štai Nida, jau ir taip tapusi prabangos kurortu, per pandemiją įvažiavimo mokestį gerokai padidino.

Tik kai sugrįžus galimybei skraidyti visi išsilakstys po turkijas ir egiptus, kad netektų kiekvienam įvažiuojančiam automobiliui raudono kilimo patiesti... Nors mes – ne japonai, kurie iš valdžios gauna solidžias subsidijas kelionėms po šalį, iš savo sutaupytų pinigėlių vis tiek važiuosime, nakvosime, turistausime, poilsiausime – tik nepridėkite mums spyglių į batus. Antraip pakaks įspirtukių išlėkti pigesnių ir šiltesnių atostogų svetur.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

S.

Godumas pražudė Smetonos Lietuvą, Jei nesibaigs - pražudys ir dabartinę.

Konstitucijos egzaminas

Matyt,kai kurių savivaldybių valdžia pamiršo Lietuvos Konstitucijos 29 straipsnį,kuriama rašoma,kad visi asmenys valdžios pareigūnams ir institucijoms yra lygūs, jų diskriminacija negalima?

Panikauskas

Godūs menki žmogeliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS