Švenčianti biudžetinė demotyvacija | kl.lt

ŠVENČIANTI BIUDŽETINĖ DEMOTYVACIJA

Moterų išmonė gali taip driokstelėti, kad pasaulis kurį laiką tįsos be žado. Štai spalio 2-ąją Tauragės apskrities VPK Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Greta Kęsminaitė iš tarnybinio elektroninio pašto rėžė laišką bene visoms Lietuvos žiniasklaidos priemonėms: "Labas rytas, šiandien suvestinės neatsiųsime, nes švenčiame Policijos Angelų Sargų diena. Prašome supratingumo" (rašybos klaida netaisyta).

Taigi, supraskite: net jei antra Jonaitienė prie upelio smaugtų dvynukus, policija vis tiek plasnotų linksmaisiais angelais, o į įvykį sureaguotų tik po šventės. Trejų devynerių dieta – svarbesnė.

Šiame groteskiškame atsainumo transe galima būtų tik įsivaizduoti ligonio reakciją į skelbimą ant operacinės durų: "Labas rytas, šiandien nedirbsime, nes švenčiame Medicinos darbuotojų dieną. Prašome supratingumo."

O kaip linksmai toks skelbimas plevėsuotų gaisrinėje, muitinėje arba degalinėje?

Panašus policijos akibrokštas buvo ir šią vasarą, kai komunikacijos specialistės apreiškė, jog švęs Žemaičių Kalvarijos atlaidus: "Pareigūnai dalyvauja ne tik Mišiose, bet ir Kryžiaus Kelio procesijoje, kurioje meldžiasi ties kiekviena iš dvidešimties jos stočių. Taip ieškoma dvasios vertybių ir stiprybės."

Tik gal vis dėlto dvasios vertybių paieška derėtų užsiimti po darbo, kaip tai daro visi normalūs žmonės. Kas būtų, jei prekybos centro kasininkė, atėjus jūsų eilei, ūmai imtų ieškoti dvasios stiprybės maldoje?

Visa ta blyški situacija byloja ne ką kita, o tą pačią sovietmečiui būdingą biudžetinio darbuotojo demotyvaciją, kuri tarsi vėžys ėda mūsų viešąjį sektorių.

Biudžetininkams vis dar nėra svarbus jų veiklos rezultatas. Svarbiausia čia – procesas, kuris kiekviena proga stimuliuojamas tuščiais pokalbiais bei vegetatyvinėmis iniciatyvomis, dangstančiomis veltėdžiavimą, nekompetenciją ir chronišką tinginystę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

MM

Tipiškas viešo sektoriaus darbuotojas: amžinai vėluojantis, visada turintis daug ką pasakyti visiems aplinkui, kalbantis biurokratine kalba, išsisukinėjantis, nieko beveikiantis, geriantis kavą, žinantis savo teises, kiekviena proga nusimuilinantis nuo rimtų reikalų, be kompetencijos, aptingęs, ir nei minutės ilgiau nebūnantis darbo vietoje. Tokių ten sukasi tūkstančiai už tai viskas pas mus ir yra apgailėtina. Ir už visa tai dar mes viosidar turim susimokėti mokesčius, kad va tokiem mūsų pinigai nukeliautų į kišenes.

Kiek žinau

dauguma biudžetininkų būtent tokie ir yra.Kai netinkamas verslui,labai tinkamas parazituojančiai sistemai. Svarbu mokėti nieko neveikti,bet apsimesti,kad sunkiai dirbi ir labai daug protingai kalbėti.,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS