Tegyvuoja moralinė zoologija! | kl.lt

TEGYVUOJA MORALINĖ ZOOLOGIJA!

Seimo kanopinių tarybinis ūkis vėl švenčia gyvulininkystės šventę. Kaip kitaip įvardyti masinį algų kėlimą Seime tada, kai į iždą nesurinkti šimtai milijonų, kai numatytas deficitinis biudžetas ir kai tūkstančiai paprastų žmonių vegetuoja uždaryti namuose, nes negali dirbti? Tenka tik nulenkti galvą prieš I.Šimonytę, kuri vienintelė išdrįso pasakyti, kad tokio cinizmo šalyje dar nebuvo. Tačiau ji vis tiek turės rasti 1,584 milijono zoologiniam jau padidintų algų dar vienam kėlimui, nes taip nutarė seimūnai.

Pernai prasidėjęs godžių žinduolių kaukių balius išties užsitęsė – viena aiškinama tautai, kita daroma jai už nugaros, ir tai vadinama rūpinimusi žmonėmis.

Lygiai tas pats vyko ir pavasarinio karantino metu. Tuomet augo ne tik Sveikatos apsaugos ministerijos, ligonių kasų, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadų darbo užmokestis, bet ir Vidaus reikalų, Socialinės apsaugos ir darbo, Aplinkos ministerijos valdininkų algos.

Sveikatos apsaugos ministerijos viceministrų bei kanclerio uždarbis per aną karantiną šoktelėjo tūkstančiu, ir pasiekė beveik 7 tūkst. eurų. Valstybinės ligonių kasos direktoriui alga padidėjo daugiau nei 1,5 tūkst. eurų ir siekė beveik 6 tūkst., Nacionalinio visuomenės sveikatos centro vadovams atlyginimai padidėjo iki 4 tūkstančių. Vidaus reikalų viceministrams atlygis kilo 1,3 tūkst. eurų ir siekė per 5 tūkstančius. Net vadinamosios pensininkų ministerijos viceministrų alga padidėjo daugiau nei tūkstančiu.

Už ką visas šitas gėris?

Už plepalus. Už ligonines, tapusias užkrato fermomis. Už durnus sprendimus. Už pelnymąsi pandemijos sąskaita. Už nomenklatūrinį amoralumą ir nuslėptus lavonus. Už myriop pasmerktus medikus.

Gyvuliai pasikeitė – zoologinės tradicijos tęsiasi. Dabar jau naujojo tvarto gyventojai nurisnojo tais pačiais keliais ir atvėrė vartus išlaidavimui mūsų visų sąskaita tada, kai žmonės miršta, o pinigai reikalingi ne šūdą gaminančių dykaduonių algoms kelti, bet vakcinai pirkti.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kaunietis

Naujoji dauguma pasiekė lovį.

manau

kad ponas autorius iš pavydo jau visai nusivažiavo...Na,gal kiek daugokai padidino tas algas seimūnų padėjėjams,bet vien pagieža reikalo nespręsim. Reikėtų ir kitiems algas didinti, mokslininkams, slaugytojoms, pedagogams,socialiniams darbuotojams. Tikimės,kad taip ir bus greitai padaryta.

>

Manau tai elementari vagyste,zmoniu apiplesimas.Vagys ,atseit "tut vsio zakonn","jiems", mat reikia gyventi kitu saskaita,o kiti lai dvesia.Taip NETURI BUTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS