V. Putinas miršta ar niršta? | kl.lt

V. PUTINAS MIRŠTA AR NIRŠTA?

Laikais, kai romėnų išmintis „Sveikame kūne sveika siela“ suprantama ne kaip būtinybė siekti mentalinės ir fizinės būsenų pusiausvyros, bet akcentuojant pastarąją, ryškiausiųjų visuomenės veikėjų sveikata yra virtusi išskirtine tema.

Net vienadienei šou žvaigždutei pakanka puse lūpų prasitarti apie pajaustą mirtinos ligos simptomų aidą – ir geidžiamo dėmesio porcija garantuota. Ką kalbėti apie džiaugsmus retransliuoti kaimyno kurso draugo žmonos brolio žinią apie kokio politiko negalavimus. Skaidrumo madas diktuojantys amerikiečiai savo prezidentus verčia viešinti kasmetinių sveikatos tyrimų duomenis. Neduokdie, paaiškės, kad piliečių laukia „planas B“ su atsarginiu prezidentu. Dar didesnės svarbos sveikatos klausimas yra ten, kur valdžia sutelkta vienose rankose. Kadencijų rekordų siekiantys diktatoriai iki paskutinio atodūsio vaidina 20-mečius: tampo raukšles, demonstruoja nuogą torsą ar gausų būrį žmonų, maudosi eketėje, trypia apeiginius šokius. Tačiau, kai reikia, šalies lyderio kūniški reikalai gali praversti ir subtilesniais atvejais. Labai tikėtina, kad būtent tokį – klaidinančio manevro – vaidmenį atlieka ir žinia apie Vladimiro Putino negalavimus.

Sensaciją apie puokštę keistų V.Putino diagnozių išplatino „The Sun“. Tiesa, abejonė dėl tikrosios Kremliaus paciento būklės susijusi ne su britų leidinio reputacija, bet su šios informacinės bombikės kilme. Žinias apie mirtinas V.Putino ligas, taikomą chemoterapiją ir stebuklingus gydymo metodus keli tariamai Kremliui alternatyvūs šaltiniai skleidžia jau gerus metus. Tačiau iš indikacijų, galinčių pagrįsti tokius gandus,– nebent keista poza, kai per neseną susitikimą su Sergejum Šoigu jis laikėsi įsikibęs stalo; tikimybė, kad kiekviename gande gali būti menkas krislas tiesos, ir aksioma, jog gimusieji miršta.

Skleisti tokį informacinį rūką labiausiai naudinga tiems, kas kalbomis apie neva svarbiausiam pacientui ruošiamą operacinę tikisi išvengti kapituliacijos kare, kurį pralaimi. Girdi, tarkimės, kol anas gulės po peiliu. JAV pasaulėvaizdis su mirtinai sergančiu prezidentu reikštų katastrofą, o Maskvos karo vanagams kirtis menamo chirurgo skalpeliu – vienas lengvesnių būdų atsikratyti Ukrainoje prinarpliotais Georgijaus mazgais.

Gairės: Violeta Juodelienė, Vladimiras Putinas, Kremlius, karas Ukrainoje, Putino ligos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS