Vaistas nuo koronaviruso | kl.lt

VAISTAS NUO KORONAVIRUSO

Du mėnesiai karantino. O viltis, kad kils panika, mirė. Paskutinė. Iš pradžių mirė pasitikėjimas epidemiologais. Kurie tvirtino, kad kaukių nereikia. Paskui mirė pasitikėjimas valdžia, kuri įtikinėjo, kad viskas valdoma ir be jos valios nė plaukas ant žemės nenukris. Buvo kalbama apie dar neregėtus ekonomikos gelbėjimo planus, kurių taip ir neregėjome. Tikriausiai ir neišvysime.

Šnekos, kad bus mesti 5 mlrd. eurų suveikė kaip placebas. Verslas, tikėdamas viskuo, kas sakoma, stengėsi išgyventi, nors ir nekvėpuodamas. Nesmagu būtų, jei Vyriausybės žadėta greitoji ekonomikos pagalba atlėktų, o pacientas jau nebelaukia. Įžūlus, ėmė ir iškeliavo pas Abraomą. Tačiau ir tokiu atveju valdžia kilniai elgiasi, nenusisuka nuo velionio. Mokesčius atidėjo. Leista po mirties susimokėti.

Ne šiaip prie ekstremalios situacijos vairo buvo pastatytas vyriausiasis šalies psichiatras. Kad užkalbėtų koronavirusą. Šis gydymo būdas senokai išbandytas ir Sibiro, ir Amerikos indėnų šamanų, ir baltų žynių. Reikia tikėti ir tikėtis. Tikintis gali tikėtis dangaus. Netikintis – tik pragaro. Ir čia, ir anapus.

Buvo kalbama apie dar neregėtus ekonomikos gelbėjimo planus, kurių taip ir neregėjome. Tikriausiai ir neišvysime.

Bet. Visuomenėje ne taip retai pasitaiko tokių, kurie nepaveikūs jokių valdžių hipnozei. Bet ir tiems Lietuvoje yra vaistas. Genialus, paprastas. Juk geriausias gydytojas – laikas. Pas mus naudojamas ir tradicinėje medicinoje, ir ekonomikoje. Viliantis, o gal pagalbos nebeprireiks. Poliklinikoje eilėje pas gydytoją du mėnesius laukęs pacientas jau būna arba pasveikęs, arba miręs. Taip ir su verslu. Kas išgyveno, gyvas, kas neišgyveno, negyvas.

Belieka išdalyti po 200 eurų užuojautos. Vienkartinis milijardas pasieks piliečius, kai labiausiai reikės. Valdžia mano, rudenį. Priešai rėkia, kad čia prieš rinkimus norima liaudžiai finansinių vitaminų saują numesti. Bet. Prisiminkime geriausią gydymo metodą laiku. Logiška, dalis 200 eurų užuojautos vertų žmonių šviežių bulvių nebesulauks. Valdžia labai atsakingai elgiasi su pinigais, sutaupys. Ir čia viso milijardo neprireiks.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mes subinėje

Tik įdomu kiek ji gili ir klaidi.

Ciunia

Matyt tikrai viskas juda šim kripčiui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS