Vietoj idealų – haliucinacijos | kl.lt

VIETOJ IDEALŲ – HALIUCINACIJOS

Šią savaitę "Lietuvos geležinkeliai" užsiverš kilpą sau ant kaklo. Kai kas dėl to jaus politinio heroizmo sekreciją. Tačiau iš tiesų šis suicidinis aktas yra vadovėlių prisiskaičiusios ir mokykloje įkyriai besimokiusios, bet dabar ne savo kėdėje sėdinčios panelės laimėjimas. Tiksliau – "vertybinė" haliucinacija, neturinti nieko bendra nei su teisybe, nei su sveiku protu.

Pasidžiaugti "Metallica" ir "pakreizėti" apie kvailelį Šveiką nepakanka, kad viršugalvyje atsirastų nevadovėlinės įžvalgos, lemiančios išmintingus sprendimus. Praeityje kerojusi mokyklos aktyvistės poza – ne ta prielaida, kuri lemia sėkmę brutaliai įvairialypiame gyvenime. Šiltnamyje burokai neauginami. Jei šalis būtų valdoma remiantis tik vadovėliais, seniai būtų viskas nukeliavę velniop. Realybė gerokai spalvingesnė už pirmūno žvilgsnį iš garbės lentos.

Kas mokės pinigus už nutrauktą sutartį su „Belaruskalij“? Valdžia vengia atsakyti į šį klausimą.

Taigi, valstybinius uostą ir geležinkelių bendrovę, gyvavusią dėl baltarusiškų trąšų, nuo vasario 1-osios nusidaigojame, nors amerikiečiai patys nurodė, jog baltarusiškų krovinių tranzitui sankcijų nėra. Tačiau anų laikų pirmūnės vizija kita – būti ištikimai vadovėlinei tiesai iki "išdurnėjimo". Principai – aukščiau žmonių gerovės ir sužlugdytos ekonomikos.

Vis dėlto gyvenimas – ne tik principai ar po plėvele auginti idealai. Yra dar ir tyčinis valstybinės įmonės vedimas prie bankroto bei milžiniški realūs nuostoliai, lemiantys teisinę atsakomybę. Net ir formaliai, vadovėliškai žiūrint.

Klausimas čia iš esmės – kas mokės pinigus už nutrauktą sutartį su "Belaruskalij"? Baltarusiai jau pareiškė, kad reikalaus milijonų. Valdžia vengia atsakyti į šį klausimą, dangstydamasi Seimo priimtu įstatymu, tačiau net ir jis atsakomybės ar sutartinių prievolių nepanaikina.

Taigi, dar kartą – kas dabar mokės netesybas A.Lukašenkos režimo įmonei? Premjerė, Seimo nariai, Karalienės Mortos mokykla ar konservatorių partija?

P.S. Galima lažintis – netesybų našta bus užkrauta mokesčių mokėtojams. Visada taip – valdantieji pridirba, o mokėti tenka mums. Kaltųjų degeneracinėje politikoje nebūna.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

na va, issiciuhino ir vel kaip

zmogus zmogiskai rasyt pradejo.....ir mintys aiskios skaidrios...

Tam Vytautui

Tai va nuo vasario 1 ir remsime dabar Baltarusijos diktatorių Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigais, nes Lukošenka dabar arbitražuose pristeis už visą laikotarpį iki 2023 sausio 31. Tik paskutinis žioplys šito nesupranta.

U2

Gal jau laikas pradėt kalbėti apie tai kas nori perimti baltarusiškų trašų biznį ir jį pasisavinti, o tam reikalui kažkuriai valdančiai partijai pažadėta parama ir dar kai kam į kišenę??? Nenustebčiau, jei čia būtų scenarijus tik dėl fanieros. Perima valstybinės bendrovės biznį ir pinigus sau pasiima ir toliau sau veža tas trašas. Taip būdavo ant Lietuvos ne vieną kartą, nes valdiškos bendroves visada būdavo apeinamos, o jų biznis perimamas be didelio triukšmo.Ir niekam realiai čia nerūpi tos sankcijos, kai milijonai į sąskaitą važiuoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS