Vyrai, nemūvėkite šortų | kl.lt

VYRAI, NEMŪVĖKITE ŠORTŲ

Aną savaitę vainikavo dar vienas dekoratyvinis tarsi jūrų kiaulytė įvykis – Sigutis Jačėnas atvirto į žmogų – apsikirpo barzdą.

Mat "Teleloto" vedėjas negali atrodyti kaip chanas Batijus, perbridęs Volgą. Taigi legendinis klyksmas "Skambutis!" sugrįžta naujoms pinigų dalyboms modernizuoto Kalėdų Senio amplua. Pavasaris baigėsi, įšokome į vasarą.

Tokiu metu, kaip įprasta, prasideda referendumo požymių turintys tautos debatai, kaip turėtų atrodyti tikras vyras. Ar gali jis, pavyzdžiui, vaikščioti po miestą apsitempęs šortais, kuriuos daug kas krikštija "antraisiais triusikais" arba "išeiginiais apatiniais".

Viena dienraščio skaitytoja iškėlė versiją: jei vyras nori demonstruoti savo nuogas kojas kitiems vyrams, jis savyje turi homoseksualumo užtaisą, kuris anksčiau ar vėliau vis tiek pasireikš.

Na, negalima tiesiog imti ir pripažinti, kad ta vis dar skaitanti moteris neįžvalgi. Noras demonstruoti tai, ką paprastai rodo moterys, išties kelia tam tikrą nepasitikėjimą.

Todėl taip pasidabinęs vyras, atėjęs, pavyzdžiui, į pokalbį pas potencialų darbdavį, beveik garantuotai darbo negaus, nes vis tiek kils įtarimų, jei ne dėl jo orientacijos, tai dėl socialinių įgūdžių.

Net tokioje laisvo elgesio šalyje, kokia yra JAV, veikia tam tikri stereotipai ir prietarai, kuriuos dažnai įkūnija TV serialai. Kai Naujojo Džersio mafiozų vadas Tonis Soprano iš agresyvios dramos "Sopranai" surengia vakarėlį pasipuošęs šortais, jo "kolega" iš Bruklino Karmainas Lupertacis jį perspėja, kad taip mafijos bosas negali atrodyti.

Ši aliuzija į homoseksualumą lietuviškam TV vaizdų stebėtojui smogia kiek netikėtai: vadinasi, net ten, ties Laisvės statula, gėjų irgi nekenčia? Tai va kodėl H.Daktaras pas mus vaikštinėdavo paniręs į treningus.

Stereotipai ir Afrikoje stereotipai, ne tik už Atlanto. Tai yra didelė jėga, valdanti pasaulį ir suvienijanti tautas bendram pasipiktinimui. Arba džiugesiui. Juk jau tikrai vasara, šortų mūvėjimo metas. Esame latentinių gėjų šalis? Klausimas – ne tik sezoninis ar eurovizinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Jooo

Dejo kazkoks veikejas porcija sarkazmo ir tipo jau tirum klausyt & vykdyt kaip avytes ar robotukai. Dovana nepriimta, tad ji lieka dovanotojui. Linkejimai pasveikti.

Nu

nežinau... Jei šortai - homoseksualizmo požymis, tai ką reiškia "šeimyniniai"? Kai kurie (dažniausiai apvalaini ir kreivakojai) vyrukai tokiais "šortais" pasipuošę po gatves defiliuoja, kad net prapersti tarybiniai šeimyniniai, kadaise kaip tik vyriškumo apraiška laikyti, ypač jei dar su papilkėjusia nuo ilgo tarnavimo "maike", ne taip baisiai atrodo... Bet šiaip tai man kraupiausiai atrodo moteriškaitės, viską kas tik įmanoma nusiskutę ir įsivaizduojančios, kad nusiskutus labai gražu nudribusią žasto odą beigi celiulitinį apybambį demonstruoti.

Impotentiška

Šiaip, rašliavistui akivaizdi krizė. Tikiuosi,kad tai tik kurybinės potencijos krizė, o ne galvelės problemos aplamai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS