Antradienį Kyjive viešės EK pirmininkė | kl.lt

ANTRADIENĮ KYJIVE VIEŠĖS EK PIRMININKĖ

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) antradienį atvyks į Kyjivą derybų su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, pirmadienį pranešė Europos Sąjungos atstovas spaudai.

„Vizito metu bus aptarti visi mūsų santykių su Ukraina aspektai“, – pirmadienį žurnalistams sakė atstovas spaudai Ericas Mameris (Erikas Mameris).

Jis pakartojo, kad „ES parama šaliai yra nepajudinama“.

Tai bus jau penktas U. von der Leyen vizitas į Ukrainos sostinę nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija įsiveržė į šalį.

Tokie vizitai į miestą, kuris dažnai patiria Rusijos atakas, vyksta griežto saugumo sąlygomis, o E. Mameris neatskleidė tikslių programos detalių.

„Žinoma, pastebėjote, kad šis vizitas vyks Europos dieną“, – sakė E. Mameris, turėdamas omenyje kasmetinę Europos vienybės šventę, skirtą Antrojo pasaulinio karo pabaigai žemyne pažymėti.

„Atsižvelgdami į tai, nuoširdžiai sveikiname prezidento Zelenskio pranešimą, kad nuo šiol gegužės 9-oji Ukrainoje taip pat bus švenčiama kaip Europos diena“, – pridūrė jis.

Europos Sąjunga pasmerkė Rusijos invaziją į provakarietišką kaimynę ir įvedė keletą sankcijų paketų su karo veiksmais susijusiems Rusijos pareigūnams ir įmonėms.

Briuselis taip pat koordinuoja bendras ES valstybių narių pastangas gaminti ir siųsti šaudmenis Ukrainos pajėgoms prieš numatomą kontrpuolimą, kuriuo bus siekiama atgauti Maskvos pajėgų užgrobtą teritoriją.

ES atstovas spaudai prieš naujausią U. von der Leyen kelionę patvirtino, kad jos vadovaujama Europos Komisija pasiūlė vienuoliktąjį sankcijų paketą, kurį turi priimti bloko valstybės narės.

Gairės: karas Ukrainoje, vizitas, Kyjivas, Europos Sąjunga, Ursula von der Leyen
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS