Apklausa: alkoholiu dažniausiai piktnaudžiauja anglakalbių šalių ir Skandinavijos gyventojai | kl.lt

APKLAUSA: ALKOHOLIU DAŽNIAUSIAI PIKTNAUDŽIAUJA ANGLAKALBIŲ ŠALIŲ IR SKANDINAVIJOS GYVENTOJAI

Didžiosios Britanijos, Australijos, Danijos, Suomijos ir JAV gyventojai per metus dažniausiai pasiekia smarkaus apsvaigimo nuo alkoholio būseną. Tai rodo pirmadienį paskelbti organizacijos „Global Drug Survey“ (GDS) tyrimo rezultatai.

Apklausos, kurioje dalyvavo daugiau kaip 90 tūkst. respondentų, duomenimis, vidutinis Škotijos ir Anglijos gyventojas pasigeria 34 kartus per metus, Australijos – 32, Danijos – 31, Suomijos – 30, JAV – 27, Kanados ir Airijos – 26. Apsvaigimu nuo alkoholio GDS laiko tokią būseną, kai sumažėja protinis ir fizinis darbingumas, žmogus negali išlaikyti pusiausvyros, susikaupti ir aiškiai kalbėti.

Per metus mažiausiai alkoholiu piktnaudžiauja Kolumbijos (6,5), Argentinos (7), Portugalijos (9), Meksikos (10) ir Italijos (12) gyventojai.

Vidutiniškai pasaulyje per metus žmonės pasigeria 21 kartą, tai dažniausiai daro vyrai iki 25 metų amžiaus (28), o rečiausiai girtauja vyresnės kaip 25 metų moterys (12). 33 proc. „padauginusių“ žmonių dėl to apgailestauja, aiškindami nemalonų atsitikimą didele alkoholinių gėrimų vartojimo sparta, jų maišymu ir prisijungimu prie kompanijos, kurią sudarė dažnai geriantys žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

melas

tik rusai laka ,sekmadieni nuvaziuokit i talina keltu i helsinki pamatysit apsi sikusius, apsvemusius taip litvinu mylimus svedus suomius ir norvegus grystancius is talino.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS