Apklausa: stiprėja Lenkijos visuomenės parama galimam šalies karių dalyvavimui kare Ukrainoje | kl.lt

APKLAUSA: STIPRĖJA LENKIJOS VISUOMENĖS PARAMA GALIMAM ŠALIES KARIŲ DALYVAVIMUI KARE UKRAINOJE

Stiprėja Lenkijos visuomenės parama galimam šalies karių dalyvavimui kare Ukrainoje.

Tai pirmadienį pranešė Lenkijos portalas RMF24, komentuodamas kompanijos „United Surveys“ surengtos apklausos „Kokią pagalbą Lenkija turi teikti Ukrainai?“ rezultatus, rašo „Ukrinform“.

Tyrimo duomenimis, lenkai labiausiai remia humanitarinės pagalbos teikimą Ukrainai – 75 proc., karinei  pagalbai šaudmenimis ir lengvąja ginkluote pritaria 67,6 proc. apklaustųjų, karinei pagalbai sunkiąja ginkluote – 54,1 proc. Už pagalbą Ukrainai priimant pabėgėlius iš šios šalies yra 46, 8 proc. respondentų, už finansinę paramą – 41,1 proc.

Tačiau įdomūs ir kiti duomenys. 27,1 proc. apklaustųjų pareiškė, kad Lenkija turi leisti savo piliečiams kariauti Ukrainoje, o 9,4 proc. netgi mano, kad Lenkija turi siųsti savo kariuomenę į Ukrainą.

Kaip pažymi portalas, pernai per panašią apklausą pritarimas Lenkijos karių siuntimui į Ukrainą buvo nulinis, o pasiūlymui leisti Lenkijos piliečiams kariauti Ukrainoje pritarė tik 3,4 proc. tyrimo dalyvių.

Pasak publikacijos autorių, tokius pokyčius galima pavadinti „Macrono efektu“. Neseniai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė neatmetąs NATO karių siuntimo į Ukrainą galimybės.

„United Surveys“ apklausa buvo surengta kovo 8–10 dienomis, joje dalyvavo 1 tūkst. suaugusių respondentų.

Gairės: Lenkija, apklausa, kariai, dalyvavimas kare, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS