Ar po 200 metų atkurtas Vaterlo mūšis baigsis kitaip? | kl.lt

AR PO 200 METŲ ATKURTAS VATERLO MŪŠIS BAIGSIS KITAIP?

Belgija šią savaitę minės Vaterlo mūšio 200-ąsias metines. Visą savaitę numatyta daugybė renginių, skirtų mūšiui, kuris nulėmė Napoleono Bonaparto šimto valdymo dienų pabaigą.

Pusantro tūkstančio savanorių ir aktorių iš visos Europos suvažiavo į Belgiją ir ruošiasi šią savaitę vyksiantiems Vaterlo mūšio minėjimo renginiams.

Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Prūsijos kariai apsirengę tradicinėmis Didžiosios Britanijos, Prūsijos ir Prancūzijos uniformomis. Būtent šios trys šalys dalyvavo Vaterlo mūšyje. Labiausiai laukiamas savaitės įvykis bus paties mūšio, kurį Napoleonas pralaimėjo, inscenizavimas.

„Žinutė, kurią norėčiau perduoti savo draugams anglams praėjus dviem šimtams metų, būtų tokia: nors mes dabar ir draugai, ruoškitės mūšiui, kurį bandysime laimėti“, – sakė Frankas Samsonas, aktorius, kuriam teko Napoleono vaidmuo.

Vaterlo mūšyje jungtinės britų ir prūsų pajėgos kovojo su Napoleono kariais, kuriuos jis surinko pabėgęs iš tremties Elbos saloje. Šios kautynės sužlugdė Napoleono Bonaparto bandymą grįžti ir atkurti imperiją per šimtą valdymo dienų po pabėgimo iš tremties.

Pasibaigus šiam mūšiui, Prancūzijos imperatorius buvo ištremtas į šventos Elenos salą, kurioje vėliau ir mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS