Australijos bendrovės lėktuvas atliko ilgiausią istorijoje skrydį be nusileidimo | kl.lt

AUSTRALIJOS BENDROVĖS LĖKTUVAS ATLIKO ILGIAUSIĄ ISTORIJOJE SKRYDĮ BE NUSILEIDIMO

Australijos aviacijos kompanijos „Qantas“ lėktuvas atliko ilgiausią komercinės aviacijos istorijoje skrydį be nusileidimo. Tai sakoma penktadienį paskelbtame šios didžiausios Australijos oro linijų bendrovės pranešime.

Skrydis prasidėjo ketvirtadienį Londone, o baigėsi penktadienį Sidnėjuje. „Naujas „Boeing 787 Dreamliner“ nutūpė Sidnėjuje 12 valandą 28 minutės vietos laiku, praėjus 19 valandų ir 19 minučių po pakilimo iš Hitrou“, – skelbiama pranešime. Orlaivis įveikė apie 17,8 tūkstančio kilometrų, kas taip pat yra rekordas.

Tai jau antras itin tolimas skrydis pagal projektą „Sunrise-Qantas“, kuriame numatoma atidaryti naujų krypčių reisams į Australijos rytinės pakrantės miestus. Spalio pabaigoje kitas „Qantas“ priklausantis „Boeing 787“ atskrido iš Niujorko į Sidnėjų, praleidęs ore 19 valandų 16 minučių.

Iš Londono į Sidnėjų skrido kai kurių Australijos tyrimų centrų ir universitetų specialistai, taip pat kelios dešimtys paprastų keleivių. Ateityje „Qantas“ planuoja atlikti mažiausiai dar vieną itin tolimą skrydį į vieną iš miestų rytinėje šalies pakrantėje.

GALERIJA

  • Australijos bendrovės lėktuvas atliko ilgiausią istorijoje skrydį be nusileidimo
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS