Austrija nuo gruodžio 26-osios įveda trečią karantiną | kl.lt

AUSTRIJA NUO GRUODŽIO 26-OSIOS ĮVEDA TREČIĄ KARANTINĄ

Austrijoje nuo gruodžio 26-osios iki sausio 24-osios įvedamas trečias karantinas dėl koronaviruso, penktadienį paskelbė šalies kancleris Sebastianas Kurzas (Sebastianas Kurcas).

Tačiau S. Kurzas teigė, kad tiems, kurie dalyvaus planuojamoje masinio testavimo programoje sausio 15–17 dienomis, bus suteikta daugiau laisvės, pavyzdžiui, jiems bus leista lankytis kultūros renginiuose ir restoranuose.

Viešbučiai ir kultūros įstaigos turėtų tikrinti atvykstančiųjų testų rezultatus, o policija atsitiktinius patikrinimus rengs kitose vietose, sakė kancleris.

Šios priemonės yra „vienintelis įmanomas būdas vėl atverti turizmą, kultūrinį gyvenimą, restoranus ir kavines pandemijos metu ir tuo pačiu išvengti vėl sprogstančių skaičių“, sakė S. Kurzas.

Pirmąsias tris karantino savaites negalės dirbti nebūtinos parduotuvės ir kirpyklos bei kitos įstaigos, teikiančios paslaugas, kur neišvengiamas fizinis artumas.

Tačiau nuo sausio 18 dienos parduotuvės ir restoranai atvers duris tiems, kurių koronaviruso testų rezultatai bus neigiami.

Nuo tos pačios dienos mokykloms bus leidžiama organizuoti ugdymą įprastu kontaktiniu būdu.

Nuo šio mėnesio pradžios, kai Austrijoje baigėsi antrasis karantinas, dažniausiai buvo fiksuojama nuo 2 000 iki 3 000 naujų užsikrėtimo atvejų per parą, tačiau vyriausybė sako, kad jos tikslas yra sumažinti šį skaičių bent iki 1 000.

Nepaisant to, kad gruodžio 27-ąją Austrija drauge su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis turėtų pradėti vakcinavimą nuo koronaviruso, S. Kurzas perspėjo, kad prognozės pirmiesiems 2021 metų mėnesiams yra „labai, labai niūrios“, o prie normalaus gyvenimo grįžti tikimasi tik vasarą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Skaitytojas

Gute info!

Anonimas

Kremlius leido?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS