Dešimtys tūkstančių žmonių mitingavo prieš COVID-19 apribojimus Europoje ir Australijoje | kl.lt

DEŠIMTYS TŪKSTANČIŲ ŽMONIŲ MITINGAVO PRIEŠ COVID-19 APRIBOJIMUS EUROPOJE IR AUSTRALIJOJE

Dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį Europos ir Australijos miestuose išėjo į gatves protestuoti prieš naujus suvaržymus, įvestus kovojant su atsinaujinusia COVID-19 pandemija.

Nyderlandų policijai antrą naktį iš eilės teko malšinti riaušes – šį kartą Hagoje. Ankstesnę naktį smurtas buvo kilęs Roterdamo uostamiestyje.

Po dieną kituose Nyderlanduose miestuose vykusių daugiausia taikių protestų vakare Hagoje kilo susirėmimai – riaušininkai mėtė į policiją akmenis ir petardas bei padeginėjo dviračius. Keli žmonės buvo suimti.

Europai grumiantis su nauja infekcijų banga, kelios šalys sugriežtino apribojimus, o Austrija penktadienį paskelbė visoje šalyje įvedanti dalinį karantiną.

Nyderlandai prieš savaitę paskelbė dalinį karantiną, kuris galios mažiausiai tris savaites, o dabar planuoja uždrausti neskiepytiems žmonėms patekti į kai kurias vietas.

Keli tūkstančiai protestuotojų, pasipiktinusių naujausiomis priemonėmis, susirinko Amsterdame, o apie tūkstantį dalyvavo eitynėse pietuose, netoli Belgijos sienos esančiame Bredos mieste.

Organizatoriai sakė nepritariantys ministro pirmininko Marko Rutte (Marko Riutės) planams neįleisti neskiepytų asmenų į barus ir restoranus.

„Žmonės nori gyventi, todėl mes čia ir esame“, – sakė organizatorius Joostas Erasas (Jostas Erasas).

„Mes nesame riaušininkai. Mes atėjome su taika“, – tvirtino jis, atsiribodamas nuo praėjusią naktį Roterdame kilusio chaoso, kurio metu policijai teko paleisti šūvių ir panaudoti vandens patrankas.

Austrijoje apie 40 tūkst. žmonių, atsiliepdami į kraštutinių dešiniųjų FPO partijos kvietimą, dalyvavo proteste Vienos centre prie vyriausybės.

Žmonės laikė plakatus, kuriuose smerkė „koronos diktatūrą“ ir „visuomenės skaldymą“.

„Nenormalu, kad vyriausybė atima iš mūsų teises“, – sakė 42-ejų mokytoja Katarina Gierscher (Katarina Giršer). Ji šešias valandas keliavo į sostinę, kad galėtų dalyvauti mitinge.

Nenormalu, kad vyriausybė atima iš mūsų teises.

Geltonos žvaigždės

Kai kurie protestuotojai buvo prisisegę geltonas žvaigždes su užrašu „neskiepytas“, taip primindami Dovydo žvaigždę, kurią nacių laikais buvo priversti segėti daugelis žydų.

Austrijos vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeras (Karlas Nehameris) pareiškė pasipiktinimą tokiu palyginimu, kuris, kaip sakoma jo pareiškime, „įžeidžia milijonus nacių diktatūros aukų ir jų šeimų“.

Nuo pirmadienio 8,9 mln. austrų negalės išeiti iš namų, išskyrus kai reikia nuvykti į darbą, nusipirkti būtiniausių prekių ar prasimankštinti. Šie apribojimai įvesti 20-iai dienų, o po 10 dienų bus sprendžiama, ar juos pratęsti.

Nuo kitų metų vasario 1 dienos šalyje bus privaloma pasiskiepyti nuo COVID-19.

Tūkstančiai taip pat dalyvavo eitynėse Kroatijos sostinėje Zagrebe, o Danijoje apie tūkstantį žmonių protestavo prieš vyriausybės planus vėl įvesti COVID-19 sveikatos pasą į darbą vykstantiems valstybės tarnautojams.

„Laisvę Danijai“, – skandavo Kopenhagoje surengtų eitynių dalyviai. Jas organizavo radikali grupė „Vyrai juodais drabužiais“ (Men in Black), tvirtinanti, kad koronavirusas tėra „apgavystė“.

Prancūzijos slidininkai džiaugiasi

Australijoje apie 10 tūkst. žmonių dalyvavo eitynėse Sidnėjuje. Kituose didžiuosiuose miestuose taip pat vyko protestai prieš valdžios įvestą reikalavimą pasiskiepyti tam tikrų sričių darbuotojams.

„Australijoje, kur mūsų sveikatos apsaugos biurokratiją valdo fanatiškas kultas, sakoma, kad skiepyti vaikus yra gerai“, – skambant pritarimo šūksniams Sidnėjuje miniai sakė dešiniųjų pažiūrų politikas Craigas Kelly (Kreigas Kelis).

Šeštadienį Prancūzija išsiuntė dešimtis elitinių pajėgų karių į Karibų jūros salą Gvadelupą, kurioje, nepaisant neseniai įvestos naktinės komendanto valandos, per naktį buvo padeginėjama ir plėšikaujama.

Irano sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad daugiau kaip pusė gyventojų visiškai paskiepyti nuo COVID-19, šalyje pradėjo mažėti naujų užsikrėtimų ir mirčių skaičiai.

Dėl pandemijos neramius laikus išgyvena ir sportas. Vokietijoje nuspręsta šuolių su slidėmis Pasaulio taurės varžybas Klingentalyje kitą mėnesį rengti be žiūrovų.

Tačiau Prancūzijoje pirmą kartą po beveik dvejų metų visiškai atvėrus slidinėjimo kurortus, džiaugsmingai nusiteikę slidininkai leidosi į trasas.

„Džiaugiamės galėdami vėl paleisti keltuvus ir dirbti savo darbą 100 proc. pajėgumu“, –  pietrytiniame Val Toranso kurorte naujienų agentūrai AFP sakė gelbėtojas Emmanuelis Laissus (Emaniuelis Lesiu).

GALERIJA

  • Dešimtys tūkstančių žmonių mitingavo prieš COVID-19 apribojimus Europoje ir Australijoje
  • Dešimtys tūkstančių žmonių mitingavo prieš COVID-19 apribojimus Europoje ir Australijoje
  • Dešimtys tūkstančių žmonių mitingavo prieš COVID-19 apribojimus Europoje ir Australijoje
  • Dešimtys tūkstančių žmonių mitingavo prieš COVID-19 apribojimus Europoje ir Australijoje
  • Dešimtys tūkstančių žmonių mitingavo prieš COVID-19 apribojimus Europoje ir Australijoje
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

manau

kuo labiau kankinami tuo daugiau bresta neapykanta siai supystai valdsaikai kai ji sulauks ko nesitykejo ...===

By. Rka deėjęs

GEDYMYNKEJE 54 PRIWALOMA RODYT KEURA PARA ..... KAD ATSIČIUCHINTU LT RINKEJU IŠLAIKYTINIAI

Oioi

Kaip austrijoje baisu kaip juos skriaudzia bet maziau kaip lietuvoje nepaskiepytiems austrijoje leidziama eiti i darba i parduotuve pavaikscioti aplink namus o kas vyksta lietuvoje i darba eiti negali i parduotuve eiti negali tai kur baisiau jau uzsienieciai juokiasi is tu priemoniu ir nesupranta kodel zmones leidziasi buti taip durninami
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS