Austrijos kaimelyje pastatytos medinės užtvaros, siekiant pažaboti pernelyg didelį turizmą | kl.lt

AUSTRIJOS KAIMELYJE PASTATYTOS MEDINĖS UŽTVAROS, SIEKIANT PAŽABOTI PERNELYG DIDELĮ TURIZMĄ

Austrijos Halštato kaimas, išpopuliarėjęs dėl panašaus kaip animaciniame filmuke „Ledo šalis“ (Frozen) gamtovaizdžio, įrengė medines užtvaras, kurios užstoja vaizdą į Alpes, siekdamas pažaboti pernelyg didelį turizmą.

Mažytis, vos 750 gyventojų turintis kaimelis su nuožulniais, apsnigtais mediniais nameliais ir smailėjančiu bažnyčios bokštu per metus sulaukdavo apie milijono lankytojų, kol 2020 metais prasidėjo COVID-19 pandemija.

Atsižvelgdamas į gyventojų skundus, kaimas, susidūręs su pagyvėjusiu turistų antplūdžiu siaurose gatvėse, praėjusią savaitę pastatė laikinas medines tvoras, kad iš dalies užstotų vaizdą, naujienų agentūrai AFP sakė bendruomenės pareigūnas.

Užtvaros pastatytos tikintis, kad būriai turistų nebeplūs į vieną populiariausių asmenukėms skirtų vietų, norėdami įsiamžinti vaizdingame Alpių kaimelyje, įsikūrusiame tarp aukštų kalnų ir ežero.

Kol kas neaišku, kiek laiko medinės užtvaros bus pastatytos.

Pareigūnas patvirtino, kad sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į gyventojų skundus.

„Vienintelis dalykas, kuris padėtų, būtų tai, jei pamėgta fotografų vieta nebebūtų pamėgta fotografų vieta“, – vietos laikraščiui sakė meras Alexanderis Scheutzas (Aleksanderis Šocas).

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS