Aviacijos bendrovei „Lufthansa“ gresia dvi dienas truksiantis streikas | kl.lt

AVIACIJOS BENDROVEI „LUFTHANSA“ GRESIA DVI DIENAS TRUKSIANTIS STREIKAS

Vokietijos lėktuvų įgulų profsąjunga UFO pirmadienį pranešė, kad paragino aviacijos bendrovės „Lufthansa“ lėktuvų įgulų darbuotojus ketvirtadienį ir penktadienį surengti streiką.

Streikas, turintis prasidėti 23 val. Grinvičo laiku (2 val. Lietuvos laiku) trečiadienį ir pasibaigti 23 val. Grinvičo laiku (2 val. Lietuvos laiku) penktadienį, „pakenks visiems „Lufthansa“ skrydžiams“, išskrendantiems iš Vokietijos oro uostų, pranešime teigė UFO pirmininkas Danielis Flohras.

Pranešama, kad profsąjunga darbuotojus kviečia streikuoti dėl bendrovės besitęsiančio atsisakymo derėtis dėl geresnių atlyginimų ir darbo sąlygų.

Profsąjunga spalio 20 dieną jau buvo surengusi vieną dieną trukusią įspėjamąją akciją, kurioje dalyvavo keturios „Lufthansa“ priklausančios oro linijos, taip sukeldamos daug skrydžių atšaukimų „Eurowings“, „Germanwings“, „SunExpress“ ir „Lufthansa CityLine“ oro linijų tvarkaraščiuose.

Tačiau pagrindinės „Lufthansa“ oro linijos išvengė streiko, kadangi bendrovės vadovai, norėdami išvengti streikų, pasiūlė 2 procentais pakelti darbuotojų atlyginimus. UFO tvirtina, kad nuo tada nebevyksta derybos bandant patenkinti kitus profsąjungos reikalavimus.

D. Flohras sakė, kad apie kitus streikus bus pranešama netrukus. „Skubiai prašome „Lufthansa“ vadovų grįžti prie derybų stalo“, – pridūrė jis.

„Lufthansa“ teigė smerkianti šią savaitę planuojamą streiką ir ketina imtis teisinių veiksmų.

„Atsiprašome visų neigiamai paveiktų keleivių“, – teigė bendrovė, pridurdama, kad šiuo metu yra bandoma sudaryti pakaitinius skrydžių planus.

„Lufthansa“ pasmerkė ir praėjusį UFO streiką, sakydama, kad jis buvo nelegalus. Bendrovės vadovai tiki, kad UFO neturi teisių kalbėti už darbuotojus ir dėl šios situacijos aiškinasi teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS