Azerbaidžanas: operacija Kalnų Karabache baigsis, jei separatistai sudės ginklus | kl.lt

AZERBAIDŽANAS: OPERACIJA KALNŲ KARABACHE BAIGSIS, JEI SEPARATISTAI SUDĖS GINKLUS

Azerbaidžano operacija Kalnų Karabache baigsis, jei armėnų separatistai sudės ginklus, pareiškė azerbaidžaniečių prezidentas Ilhamas Aliyevas (Ilchamas Alijevas), telefonu kalbėdamasis su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu).

I. Aliyevo žodžiai cituojami trečiadienį prezidentūros paskelbtame pranešime.

„Antiteroristinės priemonės bus sustabdytos, jei [Kalnų Karabacho pajėgos] sudės savo ginklus“, – A. Blinkenui sakė I. Aliyevas.

Azerbaidžano gynybos ministerija pranešė, kad jos pajėgos ėmėsi vietinių antiteroristinių priemonių ir antradienį perėmė daugiau kaip 60 karinių pozicijų kontrolę kalnuotame separatistiniame regione, kurį, pasak separatistų, talžo artilerija, lėktuvai ir dronai.

I. Aliyevas A. Blinkenui sakė, kad „Azerbaidžano prezidento administracija kelis kartus kvietė mūsų šalies Karabacho regione gyvenančių armėnų atstovus į dialogą aptarti reintegracijos klausimus, tačiau jie atsisakė“.

„Tačiau jie vėl buvo pakviesti į dialogą, kai buvo tęsiamos vietinės antiteroristinės priemonės“, – sakė jis, remdamasis telefoninio skambučio išklotine.

Separatistų teigimu, per kovas iki šiol žuvo mažiausiai 27 žmonės, įskaitant du civilius. Rusija sakė, kad jos 2 tūkst. narių taikos palaikymo misija Kalnų Karabache evakuoja civilius gyventojus ir teikia medicininę pagalbą.

I. Aliyevas teigė, kad per operaciją nenukentėjo civiliai gyventojai ir infrastruktūra, ir kad buvo sunaikinti tik „teisėti kariniai taikiniai“.

Antradienį paskelbtame pareiškime A. Blinkenas teigė, kad Jungtinės Valstijos yra labai susirūpinusios dėl Azerbaidžano karinės operacijos ir paragino jį nedelsiant nutraukti šiuos veiksmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

šachmatų grossmaister

Jankiai-junkies gauna į nugarą spyrį nuo savo partnerės/Britanijos. Nenuostabu ,kad Azerbaidžaną pakurstė Britanija , žinodama kad Armėnijoje yra Rusijos pajėgos. Dabar Kinijai belieka užpulti Taivana kol jankiai įklipo proxy kare su Rusija. Jaunikiams šachas.

Klaustukas

O čia ne tie patys reikalavimai kaip ir rusų Ukrainiečiams?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS