B. Johnsonas Briuseliui išsiuntė nepasirašytą laišką su prašymu atidėti „Brexit“ | kl.lt

B. JOHNSONAS BRIUSELIUI IŠSIUNTĖ NEPASIRAŠYTĄ LAIŠKĄ SU PRAŠYMU ATIDĖTI „BREXIT“

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) vėlų šeštadienį parašė laišką, kuriame paprašė Briuselio atidėti „Brexit“, britų įstatymų leidėjams per balsavimą privertus jį prašyti Europos Sąjungos nukelti spalio 31-ąją planuojamą išstojimą iš bloko.

Tačiau B. Johnsonas, kuris per savo kampaniją prieš Konservatorių partijos lyderio ir JK premjero rinkimus anksčiau šiemet žadėjo išvesti šalį iš ES laiku, atsisakė pasirašyti laišką, nusiųstą Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui.

B. Johnsonas taip pat parašė antrą – pasirašytą – laišką, kuriame sakė nenorintis atidėti „Brexit“, kuris jau buvo dukart atidėtas.

Dramos kupiną dieną Bendruomenių Rūmuose parlamentarai atsisakė pritarti atnaujintam „Brexit“ susitarimui, kurį anksčiau šią savaitę premjeras pasiekė Briuselyje, kol nebus priimti įstatymai jam įgyvendinti.

Neratifikavę „skyrybų“ sutarties, britų įstatymų leidėjai aktyvavo įstatymą, kuris numato, kad B. Johnsonas turi iki dienos pabaigos kreiptis į ES lyderius su prašymu atidėti „Brexit“, kad JK negalėtų spalio 31 dieną „iškristi“ iš bloko be sutarties.

JK premjeras išsiuntė Briuseliui laiško, kurio tekstas yra įtrauktas į įstatymą, įpareigojantį jį prašyti „Brexit“ atidėjimo, kopiją, bet jo nepasirašė, rodo Dauningo gatvės anksti sekmadienį paskelbtas dokumentas.

Be to, B. Johnsonas parašė ir pasirašė dar vieną laišką, kuriame pareiškė, kad nenori atidėti JK išstojimo iš ES.

„Deja, parlamentas praleido galimybę suteikti impulsą ratifikacijos procesui“, – parašė JK premjeras pasirašytame laiške, kuriame apgailestavo, kad ES lyderiams dabar teks skirti dar daugiau laiko „Brexit“.

„Dar vienas atidėjimas pakenks JK ir mūsų partnerių ES interesams bei mūsų santykiams. Privalome užbaigti šį procesą“, – tvirtino premjeras.

Vis dėlto B. Johnsonas sakė esąs „įsitikinęs“, kad pavyks ratifikuoti „Brexit“ susitarimą iki spalio 31 dienos.

Trečiame laiške, kurį parašė JK ambasadorius ES Timas Barrow (Timas Barou), paaiškinama, kad prašymas atidėti „Brexit“ buvo išsiųstas tik tam, kad nebūtų pažeistas įstatymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

hara

Ka tie sionmasoniai cia minko???

chi - juokas

Aišku, kad tai buvo ne jo laiškas

Anonimas

Koki cia suda malat liberasti-pederastai. Jeigu nepasirasytas - galit juo subine nusisluostyti o nekelti jovalo. Papasakokit debilams koks tai svarbus rastas o jeigu dar sudo subines antspaudas ant jo tai jau pasaulinis ivykis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS