B. Johnsonas pritarė JK greitojo geležinkelio tiesimui | kl.lt

B. JOHNSONAS PRITARĖ JK GREITOJO GELEŽINKELIO TIESIMUI

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) antradienį pareiškė, kad, nepaisant išaugusių kaštų, jo šalis statys greitojo geležinkelio liniją HS2, turinčią pagreitinti susisiekimą tarp Londono ir šiaurės Anglijos ir prisidėti prie taršos mažinimo.

Kreipdamasis į parlamentą premjeras pareiškė, kad jo „kabinetas uždegė žalią šviesą greitajam geležinkeliui “.

„Mes ruošiamės tai padaryti ir užtikrinti, kad padarytume tai nebedidindami išlaidų ir (nekeisdami darbų) grafiko. Mes šiandien imamės lemiamų veiksmų, kad sugrąžintume šiai programai drausmę“, – nurodė jis.

B. Johnsonas greitojo geležinkelio linijos tiesimui pritarė prieš tai nurodęs peržiūrėti šio projekto įgyvendinimo galimybes. Tai didžiausias šiuo metu vykdomas infrastuktūrinis projektas Europoje. Ilgus metus jis buvo atidėliojamas ir jo kaina gerokai išaugo.

Kai kuriais paskaičiavimais, geležinkelio atkarpos HS2 tiesimas gali atsieiti daugiau nei 100 mlrd. svarų (118 mlrd. eurų) – dvigubai daugiau nei oficiali 2015 metais projektui numatyta suma ir gerokai daugiau nei 2009 metais projektui numatytos išlaidos.

HS2 bus antroji greitųjų traukinių linija po HS1 atkarpos, einančios per Lamanšo sąsiaurį ir jungiančios Londoną su Prancūzija.

GALERIJA

  • B. Johnsonas pritarė JK greitojo geležinkelio tiesimui
  • B. Johnsonas pritarė JK greitojo geležinkelio tiesimui
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS