Baltarusija planuoja Astravo AE antrąįį reaktorių įjungti ateinantį mėnesį | kl.lt

BALTARUSIJA PLANUOJA ASTRAVO AE ANTRĄĮĮ REAKTORIŲ ĮJUNGTI ATEINANTĮ MĖNESĮ

Baltarusijos vyriausybė planuoja, kad Astravo atominės elektrinės antrasis energijos blokas bus pirmą kartą įjungtas į tinklą kovo mėnesį, pirmadienį pareiškė Baltarusijos vyriausybės vadovas Ramanas Haloučanka.

Premjerą cituoja valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Įgyvendinamos visos pasiruošimo fiziniam įjungimui etapo priemonės. Tikimės, kad pirmasis antrojo energijos bloko įjungimas į šalies energetikos sistemą, tai yra jo energetinis paleisimas įvyks kovo mėnesį, – pirmadienį Minske per susitikimą su Rusijos „Rosatom“ generaliniu direktoriumi Aleksejumi Lichačiovu kalbėjo R. Haloučanka.

Šio susitikimo vaizdo įrašą išplatino vyriausybės vadovo spaudos tarnyba.

Pernai gruodį energetikos ministras Viktoras Karankevičius pareiškė, kad Astravo AE antrojo bloko įjungimas atidėtas iki 2023-ųjų pirmojo ketvirčio. Anksčiau Minskas skelbė, jog branduolinės jėgainės antrojo reaktoriaus pramoninis naudojimas bus pradėtas 2022 metų pabaigoje.

Pirmasis energijos blokas po daugiau kaip šešis mėnesius trukusio „planinio remonto“ į šalies energetikos sistemą pramoninei elektros gamybai vėl buvo įjungtas praėjusių metų lapkričio 9-ąją.

Rusijos valstybinės energetikos korporacijos „Rosatom“ statomos Astravo AE pirmasis reaktorius buvo fiziškai įjungtas 2020 metų rugpjūtį, jo pramoninių bandymų etapas pradėtas tų pačių metų gruodį ir truko beveik pusmetį, o pramoninis (komercinis) naudojimas pradėtas užpernai birželį.

Netoli Lietuvos valstybinės statoma pirmoji Baltarusijoje branduolinė jėgainė turės du vienodos galios rusiško VVER projekto reaktorius – po beveik 1,2 gigavato. AE statyba finansuojama Rusijos valstybine 10 mlrd. JAV dolerių dydžio paskola.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Matat kas dedas

Musiau nutare pries seima panaudot AlfaBetaGamine terapija.O gal ir gers dalyks,URMo atamanui gal in sveikata iseis?Gal praeis GEO-POLIT-ANNALINIAI priepoliai.

Patarimas

Kam kvailiams elektra ? Pasikabinkit ožio abrozdėlį ir tegul šviečia....o jūs jam melskitės.

Rymas

Normaliai politikuojant, galima būtų ženkliai atpiginti elektrą Lietuvoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS