Baltarusija saugių šalių reitinge per metus nusirito iš 16 į 114 eilutę | kl.lt

BALTARUSIJA SAUGIŲ ŠALIŲ REITINGE PER METUS NUSIRITO IŠ 16 Į 114 EILUTĘ

„Numbeo“ sudaromame saugių valstybių reitinge Baltarusija per metus nukrito net 98 pozicijomis žemyn.

2020-ųjų pradžioje Baltarusija užėmė 16 vietą 129 valstybių sąraše, buvo tarp Kroatijos ir Danijos. 2021 metų pradžioje Baltarusija – jau tik 114 iš 135 šalių, yra tarp Dominikos Respublikos ir Kenijos.

Reitinge pirmauja Kataras, o paskutinėje šio sąrašo eilutėje – Venesuela.

„Numbeo“ renka statistinius duomenis apie gyvenimo kokybę pasaulyje, o saugumo ir nusikalstamumo reitingus sudaro ir skelbia vadovaujantis šio tinklapio vartotojų apklausų rezultatais.

„Numbeo“ svetainę valdo Serbijoje registruota bendrovė „Numbeo doo“, o jos įkūrėjas – buvęs „Google“ programinės įrangos inžinierius.

Baltarusiją iki šiol krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Realybė

Prieš Baltarusija JAV, ES ir Lietuva pradėjo hibridinį karą. Nes nori sunaikinti valstybę, padaryti ją tokia kaip Lietuva JAV protektoratą valdoma iš JAV ambasados.

Gėda JAV pakalikams

Štai taip Lietuva veikia prieš Baltarusiją. Kursto nesantaiką ir finansuoja agresyvius riaušininkus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS