Baltarusija žada per du artimiausius mėnesius paskirti savo ambasadorių JAV | kl.lt

BALTARUSIJA ŽADA PER DU ARTIMIAUSIUS MĖNESIUS PASKIRTI SAVO AMBASADORIŲ JAV

Baltarusija artimiausiu metu baigs vidaus procedūras, susijusias su kandidatūros į šalies ambasadoriaus Jungtinėse Valstijose postą derinimu.

Tai antradienį žurnalistams pranešė užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus.

„Baigiasi valstybinės vidaus procedūros parenkant kandidatūrą į Baltarusijos ambasadoriaus Jungtinėse Valstijose pareigas. Kai tik šios procedūros bus baigtos, o liko nedaug, jūs, be abejo, sužinosite pavardę, vardą“, - cituoja ministrą naujienų agentūra „BelTA“.

Anot V. Makejaus, Baltarusija suinteresuota, kad ambasadorius kuo greičiau nuvyktų į Vašingtoną ir pradėtų darbą. „Tuo lygiai taip pat suinteresuoti ir JAV atstovai“, - sakė ministras. Jis patikslino, kad Baltarusijos ambasadorius bus paskirtas „per artimiausią mėnesį ar pusantro, daugių daugiausia – per du“.

Pasak Jungtinių Valstijų laikinosios reikalų patikėtinės Jenifer Moor, JAV ambasadoriaus Baltarusijoje kandidatūra dabar derinama Senate. „Paprastai šis procesas vyksta gana lėtai“, - pareiškė ji ir pridūrė, jog apsikeitimas ambasadoriais rodo, kad dviejų šalių santykiai gerėja.

Baltarusija atšaukė savo ambasadorių Michailą Chvostovą iš Vašingtono 2008 metų kovo mėnesį, kai JAV įvedė sankcijas kai kurioms Baltarusijos kompanijoms. Po to Minską paliko Amerikos diplomatinės misijos vadovė Karen Stewart. Nuo to laiko ambasadoms vadovauja laikinieji reikalų patikėtiniai.

Pernai Baltarusija ir JAV pareiškė, kad yra pasirengusios apsikeisti ambasadoriais. JAV prezidentas Donaldas Trumpas gegužės pradžioje oficialiai pasiūlė valstybės sekretoriaus padėjėjo Vakarų Europos ir ES reikalams pavaduotoją Julie Fisher į ambasadorės Baltarusijoje postą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS