Baltarusijos ambasadorius Argentinoje jau antrą kartą mėgina atsistatydinti | kl.lt

BALTARUSIJOS AMBASADORIUS ARGENTINOJE JAU ANTRĄ KARTĄ MĖGINA ATSISTATYDINTI

Baltarusijos ambasadorius Argentinoje, Čilėje, Paragvajuje, Peru bei Urugvajuje Vladzimiras Astapenka pateikė antrą atsistatydinimo prašymą, pareiškęs, kad atsisako dirbti būdamas pavaldus „asmeniui, neturinčiam teisės reikšti baltarusių tautos valios“.

„Po inauguracijos, rugsėjo 23 dieną, pateikiau prašymą atleisti mane iš pareigų šalių susitarimu... Jokios reakcijos į jį nesulaukiau. Dabar atšaukiau tą pareiškimą ir spalio 27 dieną pateikiau naują“, – portalui tut.by trečiadienį sakė ambasadorius.

Rugsėjo 23 dieną įvyko Aliaksandro Lukašenkos inauguracija, kuri iki paskutinės akimirkos buvo laikoma paslaptyje. Per ją A. Lukašenka, paskelbtas rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų nugalėtoju, davė priesaiką šeštai kadencijai. Tai dar padidino politinę krizę Baltarusijoje.

Pasak V. Astapenkos, naują pareiškimą jis parašė reikalaudamas atleisti jį iš pareigų remdamasis kitu darbo kodekso straipsniu – „dėl darbdavio įstatymų pažeidimų, trukdančių atlikti mano darbą pagal darbo sutartį“.

„Valstybės vadovo tarptautinio teisėtumo nebuvimas neleidžia man ir kaip diplomatui, ir kaip savo šalies patriotui tęsti sąžiningą ambasadoriaus pareigų vykdymą, būnant pavaldžiam asmeniui, neturinčiam teisės reikšti baltarusių tautos valios“, – sakė V. Astapenka.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS