Baltarusijos CRK vadovė: S. Cichanouskajos kreipimasis buvo įrašytas mano kabinete | kl.lt

BALTARUSIJOS CRK VADOVĖ: S. CICHANOUSKAJOS KREIPIMASIS BUVO ĮRAŠYTAS MANO KABINETE

Baltarusijos Centrinės rinkimų komisijos (CRK) vadovė Lidija Jermošina patvirtino, kad opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja jos kabinete susitiko su dviem aukštais teisėsaugos institucijų atstovais, o paskui kreipėsi į baltarusius.

„Tai mano sofa. Ji įrašė šį kreipimąsi (mano kabinete) be manęs“, - sakė L. Jermošina interviu leidiniui „KP – Belarus“.

Ji pridūrė, kad S. Cichanouskaja atnešė skundą dėl rinkimų rezultatų į CRK stebint žurnalistams. „Mes ją pakvietėme į mano kabinetą, kadangi su ja norėjo susitikti, tarkime taip, du aukšti teisėsaugos institucijų darbuotojai. Aš juos pristačiau, ji kartu su advokatu liko su jais. Ir aš išėjau“, - teigė CRK vadovė.

Po savo kreipimosi į baltarusius S. Cichanouskaja išvažiavo iš Baltarusijos į Lietuvą. Ji teigė, kad sprendimą išvykti priėmė savarankiškai.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai. Oficialiais galutiniais duomenimis, dabartinis valstybės vadovas Aliaksandras Lukašenka surinko 80,1 proc. balsų, opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyta apie 6 tūkst. žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.  

 

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

klp

susmirdę vatnikai loja kartu su gandragalviškais koloborantais

Anonimas

panasi i arabe

.

von is lietuvos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS