Baltarusijos opozicionierei M. Kalesnikavai pratęstas areštas | kl.lt

BALTARUSIJOS OPOZICIONIEREI M. KALESNIKAVAI PRATĘSTAS AREŠTAS

Baltarusijos opozicijos Koordinacinės tarybos prezidiumo narei Maryjai Kalesnikavai areštas pratęstas iki sausio pradžios.

„Maryjai Kalesnikavai pratęsė areštą iki sausio 8 dienos“, – sakoma penktadienį „Telegram“ platformoje paskelbtame pranešime buvusio pretendento į prezidentus Viktaro Babarykos kanale.

Anksčiau buvo pranešta, kad Tyrimų komitetas atsisakė patenkinti M. Kalesnikavos gynybos prašymą pakeisti kardomąją kalinimo priemonę ir išleisti ją už užstatą.

M. Kalesnikava ir teisininkas Maksimas Znakas buvo sulaikyti dėl „raginimų imtis veiksmų, kuriais siekiama pakenkti Baltarusijos vidaus saugumui, jos suverenitetui, teritoriniam neliečiamumui, nacionaliniam saugumui ir gynybiniams pajėgumams“.

Koordinacinės tarybos prezidiumo narė M. Kalesnikava buvo sulaikyta rugsėjo 8 dieną prie Baltarusijos ir Ukrainos sienos. Remiantis oficialiai paskelbta Baltarusijos valstybinės sienos komiteto spaudos tarnybos versija, M. Kalesnikava drauge su Konstitucinės tarybos nariais Ivanu Kravcovu ir Antonu Radniankovu bandė prasiveržti pro sieną ir ji buvo išstumta iš automobilio salono.

Vėliau M. Kalesnikavos bendražygiai pranešė, kad ją pareigūnai norėjo prievarta išsiųsti iš šalies, bet ji prie sienos suplėšė savo pasą, norėdama išvengti prievartinės deportacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pailsės .......

gal nuo covid-19 išsisuks

Ebal

Ka ta prastitute cia DaRo?

Faktas

Ten jos vieta. Gražiai atrodo, įmitus ir gerai pailsėjo. Mažiau putos, tausoja nervus ir neskleidžia nesantaiką. Tegul dėkoja batkai, rūpinasi sveikata.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS