Baltarusijos opozicionierių M. Kalesnikavos ir M. Znako sulaikymas pratęstas 2 mėnesiams | kl.lt

BALTARUSIJOS OPOZICIONIERIŲ M. KALESNIKAVOS IR M. ZNAKO SULAIKYMAS PRATĘSTAS 2 MĖNESIAMS

Baltarusijos opozicijos Koordinacinės tarybos prezidiumo nariai Maryja Kalesnikava ir Maksimas Znakas tardymo izoliatoriuje liks dar dviem mėnesiams, antradienį pranešta buvusio pretendento į prezidentus Viktaro Babarykos „Telegram“ kanalu.

„Maksimas Znakas ir Maryja Kalesnikava liks tardymo izoliatoriuje dar dviem mėnesiams. Šiandien paaiškėjo, kad Maksimui sulaikymą pratęsė iki gegužės 9-osios, Maryjai – iki gegužės 8-osios“, – sakoma pranešime.

V. Babarykos štabas priminė, kad M. Kalesnikavai ir ir M. Znakui gresia įkalinimas iki 12 metų.

Jie buvo sulaikyti atitinkamai rugsėjo 8-ąją ir 9-ąją, ir apkaltinti viešais raginimais imtis veiksmų siekiant pakenkti nacionaliniam saugumui, sąmokslu siekiant užgrobti valdžią, ekstremistinio darinio įkūrimu ir vadovavimu jam.

Baltarusių teisių gynimo organizacijos juos laiko politiniais kaliniais.

Baltarusijoje jau daugiau kaip pusmetį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Baltarusijos valdžia suėmė virtinę opozicijos lyderių, dalis buvo priversti išvykti iš šalies. Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių išlaisvinimo ir naujų rinkimų. Jėgos struktūroms nuožmiai slopinant protesto akcijas, jos iš gatvių persikėlė į kiemus ir vyksta įvairiuose Minsko rajonuose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kosmaras

Nieko nera baisiau, kai arabe nusidazo savo 3 plaukus baltai. Siaubas.

tik ne šitos

kovoja už tautos moralinę egzistenciją , prieš Stambulo konvenciją ir ''partnerystę'' ..............

Kiek gali

tampytis su tais baltais rusais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS