Baltarusijos valdžia įteisina „pilkąjį“ importą | kl.lt

BALTARUSIJOS VALDŽIA ĮTEISINA „PILKĄJĮ“ IMPORTĄ

Baltarusija ryžosi vadinamajam „pilkajam“ importui – jos vyriausybė nutarė sudaryti sąrašą prekių, kurias būtų leidžiama importuoti iš „nedraugiškų“ šalių be intelektinės nuosavybės savininko sutikimo, skelbia valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Į išankstinį importuotinų prekių sąrašą bus įtraukiamos tos, kurias būtina įvežti į Baltarusijos teritoriją ir išleisti į viešąją apyvartą, neatsižvelgiant į intelektinės nuosavybės teises, be leidimų tokių teisių turėtojų iš valstybių, vykdančių nedraugiškus veiksmus Baltarusijos atžvilgiu“, – teigiama nacionaliniame teisėkūros portale paskelbtuose atitinkamo vyriausybės nutarimo komentaruose.

„Tuo siekiama sudaryti sąlygas stiprinti vidinį ekonomikos tvarumą, sumažinti kritinį maisto produktų ir kitų prekių stygių vidaus rinkoje ar jo išvengti“, – paaiškinama juose.

Nutarimu reglamentuoti tokio sąrašo sudarymas ir keitimai. Siūlymus periodiniam sąrašo koregavimui teiks vyriausybei pavaldžios tarnybos, juos tvirtins Antimonopolinio reguliavimo ir prekybos ministerija, konsultuodamasi su vyriausybine pramonės politikos komisija.

Komentaruose pažymima, jog šis vyriausybės nutarimas patvirtintas vadovaujantis šių metų pradžioje priimtu įstatymu „Dėl išskirtinių teisių į intelektinės nuosavybės objektus ribojimo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

komercija ir lieka komercija ir jos produktas/ pinigai kuriu nevalgysi jei nesodinsi ir auginsi ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS