Baltieji rūmai: JAV išsiuntė jau 335 mln. vakcinų nuo COVID-19 dozių 110 šalių | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI: JAV IŠSIUNTĖ JAU 335 MLN. VAKCINŲ NUO COVID-19 DOZIŲ 110 ŠALIŲ

Jungtinės Valstijos iki šiol 110 šalių išsiuntė daugiau kaip 335 mln. vakcinų nuo COVID-19 dozių, o tai atitinka JAV gyventojų skaičių, penktadienį naujienų agentūrai AFP pranešė vienas aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūnas.

Iš jų 50 mln. dozių išsiųsta per pastarąsias dvi savaites pagal programą, skirtą artimiausiomis dienomis išplatinti visame pasaulyje dar kelis milijonus dozių, nurodė tas pareigūnas ir pridūrė: „Pandemija parodė, kad niekas nėra saugus, kol visi nėra saugūs.“

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) rugsėjį pažadėjo, kad jo šalis skurdesnėms valstybėms iš viso išskirs daugiau kaip milijardą dozių.

Tuo metu J. Bidenas sakė, kad Jungtinės Valstijos, kur užregistruota daugiau kaip 50 mln. užsikrėtimo COVID-19 atvejų, atliks pasaulio „arsenalo“ vaidmenį kovoje su koronavirusu.

Vašingtonas kiekviena proga kartoja, kad jo vakcinos platinamos „be išankstinių sąlygų“, leisdamas suprasti, kad jo varžovai, tokie kaip Pekinas, platindami dozes laikosi kitokio požiūrio.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas), neigiantis, kad vykdo „vakcinų diplomatiją“, neseniai pažadėjo Afrikai skirti milijardą skiepų nuo COVID-19 dozių.

Prieš kelias dienas Nikaragva gavo 200 tūkst. kiniškos vakcinos „Sinopharm“ dozių. Ši siunta šaliai buvo pristatyta netrukus po to, kai ji nusprendė pripažinti ne Taivaną, o Kiniją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ne

jav o pentagone isiremine mosad tai prielaida kuria bandykite paneigt?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS