Baltieji rūmai patvirtino, kad J. Bidenas ir O. Scholzas susitiks vasario 7-ąją | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI PATVIRTINO, KAD J. BIDENAS IR O. SCHOLZAS SUSITIKS VASARIO 7-ĄJĄ

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki ketvirtadienį patvirtino, kad JAV prezidentas Joe Bidenas vasario 7 d. Baltuosiuose rūmuose priims Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą.

„Vadovai aptars savo bendrą įsipareigojimą tęsti diplomatiją ir dėti bendras pastangas, kad Rusija būtų atgrasyta nuo tolesnės agresijos prieš Ukrainą“, - sakoma Baltųjų rūmų tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Pasak J. Psaki, Vokietijos kanclerio vizitas į Vašingtoną parodys dviejų šalių ryšių tvirtumą. Šalys taip pat aptars kovą su koronaviruso pandemija, klimato kaitos klausimus, paramą ekonomikos plėtrai ir tarptautinio saugumo stiprinimą demokratinių vertybių pagrindu.

Trečiadienį Vokietijos laikraštis „Bild“, remdamasis savo šaltiniais, pranešė, kad O. Scholzas vasario 7 d. Vašingtone ves derybas su J. Bidenu. „Bild“ informacijos oficialiai niekas nepatvirtino.

Stebėtojai pažymi, kad Berlynas ir Vašingtonas sutaria ne visais klausimais. Pavyzdžiui, JAV yra už ginklų pardavimą Ukrainai, o Vokietija atsisako juos tiekti. JAV taip pat reikalauja stabdyti „Nord Stream 2“, Vokietija šiuo požiūriu laikosi santūresnės pozicijos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stazi

Gazpromas kai kam alga moka...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS