Baltieji rūmai siekė paslėpti D. Trumpo ir V. Zelenskio pokalbį? | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI SIEKĖ PASLĖPTI D. TRUMPO IR V. ZELENSKIO POKALBĮ?

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) prašė Ukrainos įsikišimo siekdamas paveikti 2020-ųjų rinkimus, o Baltieji rūmai įsikišo bandydami „paslėpti“ jo pokalbio su ukrainiečių lyderiu stenogramą, atskleidė ketvirtadienį paviešintas informatoriaus skundas.

„Gavau informacijos iš kelių JAV vyriausybės pareigūnų, kad Jungtinių Valstijų prezidentas naudojasi savo įgaliojimais siekdamas užsitikrinti užsienio šalies įsikišimą į 2020-ųjų JAV rinkimus“, – sakė informatorius, neįvardytas žvalgybos bendruomenės pareigūnas, kurio skundą paviešino Kongresas.

To informatoriaus teigimu, Baltųjų rūmų pareigūnai reiškė susirūpinimą dėl D. Trumpo pokalbio telefonu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Jis sakė iš tų pareigūnų sužinojęs, kad jie veikiausiai „tapo prezidento piktnaudžiavimo savo įgaliojimais asmeniniais tikslais liudininkais“.

„Kelios dienos po to telefoninio pokalbio iš kelių JAV pareigūnų sužinojau, kad aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūnai įsikišo, kad „paslėptų“ visus to pokalbio įrašus“, – sakė informatorius.

„Šie veiksmai pabrėžė, kad Baltųjų rūmų pareigūnai suprato to, kas nuskambėjo per pokalbį, sunkumą“, – sakė informatorius skunde apie „skubaus pobūdžio reikalą“.

„Baltųjų rūmų pareigūnai man sakė, kad Baltųjų rūmų teisininkai jiems „nurodė“ ištrinti elektroninę stenogramą iš kompiuterinės sistemos, kur paprastai laikomos tokios stenogramos koordinavimo, užbaigimo ir išplatinimo [ministrų] kabineto lygio pareigūnams tikslais“, – pridūrė informatorius.

Liepos 25-ąją įvykusio D. Trumpo ir V. Zelenskio pokalbio santrauką trečiadienį paskelbė Baltieji rūmai. Jame D. Trumpas kelis kartus prašė Ukrainos lyderio padėti su tyrimu dėl Demokratų partijos galimo kandidato į prezidentus Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo sūnaus Hunterio (Hanterio).

Antradienį demokratų kontroliuojami Atstovų Rūmai paskelbė apkaltos tyrimo pradžią dėl galimo D. Trumpo piktnaudžiavimo įgaliojimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

yra

prielaida kad trumpas bando atsikratyti sionistiniais ptarejais bet kad sekamas nepagalvojo o zelenskis ko gero irgi is tos pat kompanijos ir darosi aisku lieka nereikalingas tai demomafijai kuri nori karo nes tai masonai,,,,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS