Berlynas apie neteisėtą migraciją iš Baltarusijos į ES: raktas problemos sprendimui yra Maskvoje | kl.lt

BERLYNAS APIE NETEISĖTĄ MIGRACIJĄ IŠ BALTARUSIJOS Į ES: RAKTAS PROBLEMOS SPRENDIMUI YRA MASKVOJE

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis (Horstas Zėhoferis) trečiadienį pareiškė, kad Rusija pajėgi išspręsti krizę, kilusią dėl neteisėtos migracijos iš Baltarusijos į Europos Sąjungos šalis.

„Esame įsitikinę, kad raktas problemos sprendimui yra Maskvoje“, – žurnalistams sakė ministras.

Anot jo, vokiečių pareigūnai sutarė su Irako valdžia, kad vietos aviacijos kompanijos neskraidintų potencialių nelegalių migrantų į Baltarusiją.

„Kalbame apie oro linijų bendroves, sankcijas Baltarusijai“, – pažymėjo H. Seehoferis.

Nuo rugpjūčio į Vokietiją per Baltarusiją neteisėtai atvyko daugiau kaip 4,3 tūkst. migrantų. Berlyno teigimu, jie buvo atgabenti sąmoningai per organizuotą tinklą.

Dauguma atvykėlių yra Irako, Sirijos, Jemeno ir Irano piliečiai. Nuo šių metų sausio iki liepos į Vokietiją atvyko 26 žmonės, rugpjūtį – 474, rugsėjį – 1 914, o spalio 1–11 dienomis – 1 934.

Pabėgėliai apgyvendinami centruose Brandenburge, Saksonijoje ir Meklenburge-Pomeranijoje.

Pastaraisiais mėnesiais Lenkijoje, Lietuvoje ir Latvijoje fiksuojami padidėję migrantų, bandančių nelegaliai patekti į ES per Baltarusiją, srautai.

Europos Sąjunga, įskaitant Baltijos šalis, kaltina baltarusių režimą šių srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Gegužę kilus tarptautiniam skandalui dėl „Ryanair“ lėktuvo priverstinio nutupdymo Minske, Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad jo šalis nebepadės Vakarų valstybėms kontroliuoti neteisėtos migracijos ir narkotikų gabenimo į Europą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ne

VIEN maskva kalta daugiau KALTI BRIUSELIO PINDAJOBAI SU SAVO CARO RURIKO TAISYKLEM. Kam REIKALINGAS visokios organizacijos JEI JOS TIK SEDI EDA UR SIKA . O DEL EUROPIECIU NEDARO NIEKO VIEN TIK MUSLIAIS RUPINASI.

PASAULYJE visų problemų SPRENDIMUI, r a k t a i

yra MASKVOJE ir PEKINE

išvada

Šiandien lyja ir šalta. Kalti rusai ir asmeniškai Putinas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS