Berlynas: oro gynybos sistema Ukrainą pasieks artimiausiomis dienomis | kl.lt

BERLYNAS: ORO GYNYBOS SISTEMA UKRAINĄ PASIEKS ARTIMIAUSIOMIS DIENOMIS

Vokietija pirmadienį pareiškė, kad ji skubina Ukrainai seniai žadėtų oro gynybos sistemų, galinčių apsaugoti visą miestą, siuntimą, Rusijai raketomis smogus virtinei savo kaimynės miestų.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analėna Bėrbok), pavadinusi naujausius išpuolius „niekingais“, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, jog „darome viską, kad sustiprintume Ukrainos oro gynybą“.

Birželį kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) pažadėjo Ukrainai atsiųsti itin modernių „Iris-T“ sistemų, kurios, anot jo, gali apsaugoti didelį miestą nuo antskrydžių.

Anksčiau Vokietija planavo pirmąją iš kelių priešraketinio skydo sistemų pristatyti iki metų pabaigos, tačiau gynybos ministrė Christine Lambrecht (Kristinė Lambrecht) teigė, kad pirmoji iš jų jau bus „parengta veiksmingai žmonių apsaugai artimiausiomis dienomis“.

„Naujausi raketų smūgiai Kyjive ir daugelyje kitų miestų aiškiai rodo, kaip svarbu skubiai pristatyti Ukrainai oro gynybos sistemas“, – pridūrė ji.

Pati Vokietijos kariuomenė turi „Iris-T“ raketų, bet ne visą sistemą „žemė-oras“. Ji šaudo raketas iš „Tornado“ arba „Eurofighter“ naikintuvų.

 

 

Gairės: karas Ukrainoje, vokietija, oro gynybos sistema, Ukraina, Annalena Baerbock
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS