Bitkoino kaina šoko į rekordines aukštumas | kl.lt

BITKOINO KAINA ŠOKO Į REKORDINES AUKŠTUMAS

JAV elektromobilių gamintojai „Tesla“ pirmadienį paskelbus, kad investavo 1,5 mlrd. dolerių į bitkoiną, šios kriptovaliutos kaina šoko į rekordines aukštumas ir viršijo 43 tūkst. dolerių.

Bitkoino kaina apie 13 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos) laiku pasiekė 43 725,51 dolerio, tačiau vėliau kiek nukrito ir sudarė 42 352 dolerius.

Šios kriptovaliutos kaina nuo metų pradžios yra išaugusi apie 50 proc.

„Tai veikiausiai vienas didžiausių įvykių kriptovaliutų pramonėje, – pažymėjo mokslinio instituto „ThinkMarkets“ analitikas Fawadas Razaqzada. – „Tesla“ ateityje bus viena pagrindinių autopramonės veikėjų, tad jei ji pradės priimti bitkoiną kaip atsiskaitymų formą, tai suteiks šiai skaitmeninei valiutai daugiau teisėtumo.“

„Tesla“ pranešimas apie didžiulę investiciją yra laikomas pasitikėjimo šia kriptovaliuta, kuri, kaip baiminasi reguliuotojai, gali būti naudojama neteisėtiems sandoriams, ženklu.

„Kadangi vis daugiau bendrovių pradeda priimti bitkoiną kaip atsiskaitymo būdą, tai lems dar didesnę jo paklausą rinkoje, nors pasiūla yra ribota, – pridūrė F. Razaqzada. – Tad ilgalaikės bitkoino prognozės išlieka optimistiškos, net jei jis pradeda atrodyti pakankamai brangus pagal dekretinių (fiat) pinigų standartus.“

„Tesla“ apie investiciją pranešė po to, kai praėjusią savaitę bendrovės vadovas Elonas Muskas pakeitė savo tviterio profilio aprašymą į „#bitcoin“.

Nors šiai kriptovaliutai tėra 12 metų, jos kaina į aukštumas kyla nuo praėjusių metų kovo, kai tuomet siekė 5 tūkst. dolerių. Kainai, be kita ko, išaugti padėjo internetinių mokėjimų milžinės „PayPal“ sprendimas leisti vartotojams atsiskaityti kriptovaliutomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Čiubaka

Tai kad neįmanoma vaizdo plokštės per tuos mainerius nusipirkti. Arba nėra išviso, arba yra GF1030 lygio, arba kaina kosminė, O kai burbulas subliukš, tai visi skelbimų portalai bus užversti perkaitintomis vaizdelkomis.

Anonimas

Tuoj sprogs tas burbulas. Jau daug tokių buvo. Po to kiek bus pasikorusių « investuotojų »...

Čiubaka

Geimeriams krantai atėjo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS