A. Blinkenas: V. Putinas niekada neužkariaus Ukrainos ir neužims Kyjivo | kl.lt

A. BLINKENAS: V. PUTINAS NIEKADA NEUŽKARIAUS UKRAINOS IR NEUŽIMS KYJIVO

Rusija niekada nesugebės užkariauti Ukrainos ir užimti jos sostinės Kyjivo, nors prieš dvejus metus ir buvo baiminamasi, kad taip gali nutikti, antradienį kalbėdamas per spaudos konferenciją pasakė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Paklaustas, ar Jungtinės Valstijos gali pažadėti, kad Ukrainos valstybė ir Kyjivas niekada nepateks į rusų rankas, A. Blinkenas atsakė: „Esu tikras, kad mes tą jau pažadėjome. Kitaip tariant, to nebus, to niekada nebus“.

Jis pridūrė, kad tik prasidėjus Rusijos agresijai 2022 m. JAV manė, jog egzistuoja tikimybė, kad Kyjivas kris.

„Tačiau neįtikėtinas Ukrainos žmonių pasipriešinimas ir pagalba, kurią Ukrainai suteikė Jungtinės Valstijos, Prancūzija ir kitos šalys lėmė, kad V. Putino troškimas užkariauti visą šalį, nušluoti ją nuo žemės paviršiaus, prijungti ją prie didesnės Rusijos, neišsipildė ir neišsipildys“, – kalbėjo A. Blinkenas.

Jo teigimu, nuo pat plataus masto invazijos pradžios prezidentas Joe Bidenas buvo tikras dėl dviejų dalykų – kad JAV turi dėti visas įmanomas pastangas padėti Ukrainai ir išvengti karo su Rusija.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinken balandžio 2 d. Paryžiuje įvykusiame susitikime dar kartą užtvirtino savo bendrą poziciją toliau teikti pagalbą Ukrainai.

Gairės: Antony Blinkenas, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Kyjivas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS