Blogėjant epidemiologinei situacijai, Juodkalnijoje įvedama komendanto valanda | kl.lt

BLOGĖJANT EPIDEMIOLOGINEI SITUACIJAI, JUODKALNIJOJE ĮVEDAMA KOMENDANTO VALANDA

Juodkalnijos vyriausybė įvedė komendanto valandą ir apribojo tarpmiestinį susisiekimą, kadangi dėl koronaviruso plitimo šalyje smarkiai pablogėjo epidemiologinė situacija.

Tai trečiadienį pranešė Visuomenės sveikatos instituto direktorius Igoras Galičius.

„Juodkalnijos teritorijoje draudžiama išeiti iš namų nuo 21 val. iki 5 val. ryto. Taip pat apribojamas tarpmiestinis susisiekimas poilsio dienomis. Restoranai ir kavinės turi dirbti trumpiau ir užsidaryti 18 val.“, - sakė I. Galičius.

Ypatingų priemonių imtasi Juodkalnijos turizmo centruose – Budvoje ir Tivate. Čia uždaromi restoranai ir kavinės, auklėjimo įstaigos, draudžiami masiniai susibūrimai. Pereinama prie mokymosi nuotoliniu būdu. Leidžiama dirbti tik maisto prekių parduotuvėms.

Juodkalnijoje epidemiologinė situacija yra viena blogiausių pasaulyje pagal infekuotųjų skaičių 100 tūkst. gyventojų. Šalyje, turinčioje 600 tūkst. gyventojų, koronavirusu užsikrėtė 66 857 žmonės, iš jų mirė 861.

Juodkalnijos valdžia vėliausiais Europoje pranešė apie koronaviruso atsiradimą šalyje. Gegužės 25 d., turizmo sezono ir parlamento rinkimų išvakarėse, vyriausybė pareiškė, kad infekcija visiškai nugalėta, ir paskelbė šalį „zona be koronaviruso“. Nors buvo fiksuojami nauji užsikrėtimo atvejai, Juodkalnijos valdžia atidarė sienas, įpareigodama turistus atlikti testus dėl koronaviruso prieš atvykstant į šalį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS