Brazilijos teismas nurodė užblokuoti susirašinėjimo platformą „Telegram“ | kl.lt

BRAZILIJOS TEISMAS NURODĖ UŽBLOKUOTI SUSIRAŠINĖJIMO PLATFORMĄ „TELEGRAM“

Brazilijos Aukščiausiojo Teismo teisėjas priėmė sprendimą visoje šalyje blokuoti populiarią susirašinėjimo platformą „Telegram“ – vieną mėgstamiausių kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidento Jairo Bolsonaro (Žairo Bolsonaru) bendravimo kanalų.

Motyvuodamas tuo, kad „Telegram“ nevykdo Brazilijos institucijų nurodymų ir nepašalina pranešimų, kuriuose aptikta dezinformacijos, AT teisėjas Alexandre de Moraesas (Alešandri di Moraesas) ketvirtadienį priimtame ir penktadienį teismo interneto svetainėje paskelbtame sprendime nurodė nedelsiant užblokuoti programėlę Brazilijoje.

„Telegram“ nepagarba Brazilijos įstatymams ir nuolatinis teismo sprendimų nevykdymas visiškai nesuderinamas su teisinės valstybės principais“, – rašė A. de Moraesas.

Jis teigė, kad bendrovė ne kartą atsisakė vykdyti policijos, Aukščiausiojo rinkimų tribunolo ir paties Aukščiausiojo Teismo sprendimus ir prašymus.

Tarp jų – AT nurodytas atlikti tyrimas dėl įtarimų, kad J. Bolsonaro administracija naudojo oficialius ryšių kanalus dezinformacijai skleisti, nurodė A. de Moraesas.

J. Bolsonaro sureagavo į naujausią teismo sprendimą socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbdamas, kad galima užsiprenumeruoti jo kanalą „Telegram“, kuri penktadienio popietę Brazilijoje vis dar veikė.

„Mūsų „Telegram“ kasdien informuoja žmones apie daugelį svarbių nacionalinio intereso veiksmų, kuriuos daugelis, deja, praleidžia, – sakė jis. – Sveiki atvykę ir dalinkitės tiesa.“

„Telegram“ yra gana populiari platforma Brazilijoje, kur ji atsisiųsta į 53 proc. visų mobiliųjų telefonų.

J. Bolsonaro įvairūs pranešimai „Facebook“, „Twitter“ ir „YouTube“ yra buvę užblokuoti dėl šių platformų taisyklių dėl dezinformacijos pažeidimų, bet jis noriai ragina savo šalininkus sekti jį „Telegram“, artėjant spalio mėnesio rinkimams, kuriuose sieks antros kadencijos prezidento poste.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS