Briuselis kitą savaitę atskleis naująją Europos Komisijos sudėtį | kl.lt

BRIUSELIS KITĄ SAVAITĘ ATSKLEIS NAUJĄJĄ EUROPOS KOMISIJOS SUDĖTĮ

Paskirtoji Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lajen) ketvirtadienį pranešė, kad ateinantį antradienį bus pristatyti visi jos kabinete dirbsiantys eurokomisarai.

„Džiaugiuosi tuo, kad vardus pateikė visos ES valstybės narės“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė U. von der Leyen, Italijai, paskutinei kandidato nepasiūliusiai šaliai, pateikus buvusio premjero Paolo Gentiloni (Paolo Džentilonio) kandidatūrą į eurokomisarus.

Naujos sudėties EK pradės savo darbą lapkričio 1 dieną.

Šiai bloko pagrindinei vykdomosios valdžios institucijai vadovauja grupė aukščiausio rango pareigūnų, kurių kandidatūras siūlo valstybės narės ir kurių sumažės iki 27, jei Jungtinė Karalystė, kaip ir planuojama, išstos iš bloko spalio 31 dieną.

Vokietė U. von der Leyen, panašu, iš esmės ištesėjo savo pažadą užtikrinti lyčių pusiausvyrą savo komandoje: ES narės pasiūlė į eurokomisarus mažiausiai 12 kandidačių moterų.

Rumunija pasiūlė du kandidatus – vyrą ir moterį, bet lieka nežinoma, kurį pasirinks U. von der Leyen.

Vis tik pretendentus dar turės patvirtinti Europos Parlamentas, kur per virtinę rugsėjo 30-ąją prasidėsiančių posėdžių juos apklausinės įstatymų leidėjai.

Daugelį metų Vokietijos gynybos ministre dirbusios U. von der Leyen kandidatūrą ES lyderiai pasirinko kaip kompromisą po birželį vykusio įtempto viršūnių susitikimo, išryškinusio didžiulius politinius nesutarimus Bendrijoje.

U. von der Leyen pakeis kadenciją baigiantį EK pirmininką Jeaną-Claude'ą Junckerį (Žaną Klodą Junkerį).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

juk

didziausi runkeliai ten ir renkami o spec t juokiasi ir ploja delniukais .....

>kacapui ananistui

runkeliai kremliui sedi.

Anonimas

Ka pakisit Jevropos runkeliams?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS