Derybų menas: Bulgarija dujas iš JAV pirks pigiau nei iš Rusijos | kl.lt

DERYBŲ MENAS: BULGARIJA DUJAS IŠ JAV PIRKS PIGIAU NEI IŠ RUSIJOS

Bulgarija susitarė dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) importo iš JAV mažesnėmis kainomis po išdujinimo nei Rusijos vamzdynais eksportuojamų, skelbia „Bulgarian News Agency“, remdamasi vyriausybės spaudos tarnyba.

Pranešama, jog  susitarimą dėl JAV SGD tiekimo nuo ateinančio mėnesio Vašingtone pasiekė Bulgarijos premjeras Kirilas Petkovas ir JAV viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris).

„Susitarta, kad SGD į Bulgariją bus pradėtos tiekti nuo birželio mėnesio mažesnėmis nei „Gazprom“ kainomis“, – teigiama pranešime.

Konkretūs skaičiai jame nepateikiami.

Tikėtina, kad Bulgarija SGD iš Jungtinių Valstijų importuos per terminalą Graikijoje.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Rusija nutraukė dujų tiekimą Bulgarijai, taip pat ir Lenkijai, atsisakiusioms vykdyti Kremliaus vienašališką reikalavimą už jas mokėti rubliais. Europos Komisija įspėjo, kad Rusija taip gali pasielgti ir su kitomis ES valstybėmis narėmis, paragino šiam šantažui nepasiduoti ir pažadėjo, jog ES atsakas į „Gazprom“ veiksmus bus „neatidėliotinas, vieningas ir koordinuotas“.

78-oji karo Ukrainoje diena

Gairės: Bulgarija, rusiškos dujos, JAV dujos, Gazprom, pigesnės dujos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Eilinė Lietuvos purvasklaidos propaganda....

Galėtų dar parašyti, kad iš Mėnulio - dar pigiau....

tales

Taip tik pasakose būna, tokiose, kurias seka ir kuria konservų fabrike.

Lietuvis

Stebuklas būtų kad pigiau,tik vat Lietuva net iš ruso pirkdavo visada labai brangiai.Deklaruodavo kad neperka is Rusijos o pirkdavo.Kodel Lietuva moka labai brangiai uz dujas, elektrą ji juk irgi perka is JAV.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS