Buvęs JK iždo kancleris R. Sunakas skelbia sieksiąs užimti B. Johnsono vietą | kl.lt

BUVĘS JK IŽDO KANCLERIS R. SUNAKAS SKELBIA SIEKSIĄS UŽIMTI B. JOHNSONO VIETĄ

Britų konservatorius Rishi Sunakas (Rišis Sunakas), kurio atsistatydinimas iš Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) ministrų kabineto paskatino ir kitų vyriausybės narių pasitraukimą, penktadienį pareiškė sieksiantis tapti naujuoju partijos lyderiu.

„Atkurkime pasitikėjimą, atkurkime ekonomiką ir suvienykime šalį“, – sakė buvęs iždo kancleris, pristatydamas vaizdo įrašą apie savo gyvenimo istoriją ir taip pradėdamas kampaniją socialinėje žiniasklaidoje.

B. Johnsonas išvakarėse oficialiai paskelbė atsistatydinantis iš valdančiosios Konservatorių partijos lyderio pareigų, bet liks vadovauti vyriausybei iki rudens.

B. Johnsonas buvo priverstas pasitraukti, sulaukęs kai kurių aukšto rango Konservatorių veikėjų raginimų atsistatydinti dėl virtinės skandalų per trejus audringus vadovavimo vyriausybei metus, kuriuos žymėjo „Brexitas“ ir koronaviruso pandemija.

Jungtinės Karalystės Bendruomenių Rūmų narys konservatorius Tomas Tugendhatas (Tomas Tugenhatas) ketvirtadienį vakare pranešė, kad sieks tapti B. Johnsono įpėdiniu, ir tapo pirmuoju kandidatu, paskelbusiu apie savo siekius po premjero pranešimo apie planuojamą atsistatydinimą.

Kitą savaitę turėtų būti paskelbtas naujo partijos lyderio rinkimų tvarkaraštis.

Partijos vadovai tikisi, kad dviejų etapų rinkimus pavyks užbaigti iki spalio mėnesį vyksiančios metinės Konservatorių partijos konferencijos.

Per pirmąjį rinkimų etapą 358 konservatorių partijos nariai parlamente atsirinks du kandidatus per virtinę balsavimų. Per kiekvieną iš jų bus atmetamas kandidatas, surinkęs mažiausiai balsų.

Antrajame etape nugalėtoją slaptu balsavimu rinks dešimtys tūkstančių eilinių partijos narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

LUX

Simpatiškas vyrukas,išsilavinęs.Sekmes!

Neduok

Dieve...

Tuoj bus ir lietuvoj,kaip juodasis amaras

Perims valdzia,ir sunaikins lt valstybe,..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS