Buvęs Ukrainos prezidentas P. Porošenka pranešė, kad jam buvo neleista išvykti iš šalies | kl.lt

BUVĘS UKRAINOS PREZIDENTAS P. POROŠENKA PRANEŠĖ, KAD JAM BUVO NELEISTA IŠVYKTI IŠ ŠALIES

Buvęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenka šeštadienį pranešė, kad jam buvo neleista išvykti iš šalies, apkaltindamas vyriausybę sulaužius vadinamąsias politines paliaubas, galiojusias nuo Rusijos įsiveržimo į šalį pradžios.

P. Porošenka, valdęs Ukrainą 2014–2019 metais, nuo karo pradžios dažnai viešai pasisakydavo, o jo komentarus transliuodavo įvairūs tarptautiniai televizijos kanalai.

Eksprezidento vadovaujama partija „Europos solidarumas“ yra antra pagal dydį politinė jėga Ukrainos parlamente po prezidento Volodymyro Zelenskio valdančiosios partijos.

Įsiveržus Rusijai, Ukrainos parlamentas uždraudė kelias prorusiškas partijas, o kitoms partijoms leido toliau veikti pagal vadinamąsias politines paliaubas – tylų susitarimą, kad visos partijos atidės į šalį vidaus politinius nesutarimus ir susivienys kovai su priešu.

Tačiau šeštadienį P. Porošenkos biuras pranešė, kad politikui „buvo neleista kirsti Ukrainos sienos“, kaltindamas vyriausybę susitarimo pažeidimu.

„Yra rizika, kad šiuo sprendimu valdžia sulaužė karo metu galiojusias politines paliaubas, kurios yra vienas iš nacionalinės vienybės ramsčių Rusijos agresijos akivaizdoje“, – pareiškė buvusio prezidento biuras.

P. Porošenka su Ukrainos delegacija turėjo vykti į NATO parlamentinės asamblėjos posėdį Lietuvoje ir gavo oficialų leidimą išvykti.

Vilniuje jis turėjo susitikti su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda ir grupe Europos parlamentarų.

Tada jis turėjo keliauti į Roterdamą Nyderlanduose, kur vyks Europos politinių partijų atstovų susitikimas.

 

Gairės: Petro Porošenka, Ukraina, karas Ukrainoje, politinės paliaubos, NATO
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS