Čekija nusprendė neišduoti vizų rusams ir baltarusiams iki 2023 metų kovo pabaigos | kl.lt

ČEKIJA NUSPRENDĖ NEIŠDUOTI VIZŲ RUSAMS IR BALTARUSIAMS IKI 2023 METŲ KOVO PABAIGOS

Čekija iki 2023 metų kovo pabaigos neišduos rusams ir baltarusiams vizų ir laikinų leidimų gyventi šalyje. Vyriausybė pritarė tokiam URM sprendimui, praneša ČTK.

Šiuo žingsniu siekiama užtikrinti Čekijos saugumą ir daryti spaudimą Rusijai ir Baltarusijai, kuri remia Maskvos agresiją prieš Ukrainą.

Gautomis žiniomis, išimtis bus daroma išduodant humanitarines vizas. Be to, sprendimas nebus taikomas rusams ir baltarusiams, kurie jau turi leidimus gyventi Čekijoje ir nori juos pratęsti, taip pat užsieniečių, kuriems leista gyventi šalyje, šeimų nariams.

Vasario 24 d. Čekija nutraukė vizų išdavimą Rusijos piliečiams, taip pat nusprendė atšaukti leidimus dirbti Rusijos konsulatams Karlovi Varuose ir Brno bei uždarė savo konsulines įstaigas Sankt Peterburge ir Jekaterinburge.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nuomonė

Tikriausiai ir pas čekus jau prisiveisė liandzbergių.

Morgana

Protingas sprendimas. Pas mus svetimtaučių invazija, jau nori steigti savas mokyklas Klaipėdoje , žinoma už Lietuvos mokėtojų lėšas. Šiaip čia Lietuva ir lietuvių kalba. Jau darosi keista, kad net ukrainiečiai pradėjo reikalauti savų mokyklų , neperlenkit lazdos. Tai rodo nepagarbą

labai

labai gerai padarė! Šaunuoliai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS