Čekijos prezidentas ragina ryžtingai kovoti su islamo teroristais Europoje | kl.lt

ČEKIJOS PREZIDENTAS RAGINA RYŽTINGAI KOVOTI SU ISLAMO TERORISTAIS EUROPOJE

Islamistinių teroristinių organizacijų smogikai, atvykstantys iš Artimųjų Rytų į Europos Sąjungos šalis, pereina prie individualaus teroro aktų – tokių, kokie neseniai buvo įvykdyti Prancūzijoje ir Austrijos sostinėje Vienoje, todėl su jais reikia kuo ryžtingiau kovoti.

Tai ketvirtadienį paskelbtame interviu Prahos leidiniui „Parlamentni listy“ pareiškė Čekijos prezidentas Milošas Zemanas.

„Po „Islamo valstybės“ pralaimėjimo jos gretose buvę smogikai užsieniečiai grįžta į Europą. Vadinamieji vieniši vilkai mėgins vykdyti teroro aktus, tai jau ir vyksta. Vienintelis būdas užkirsti tam kelią – labai ryžtingai kovoti su šiais fanatikais. Jie net ne fanatikai, o tikri nusikaltėliai“, - pabrėžė M. Zemanas.

Čekijos prezidentas taip pat pasisakė prieš planų išvesti tarptautines pajėgas iš Afganistano realizavimą. Jeigu taikdariai pasitrauks iš šios šalies, ten atsiras didelis terorizmo centras, pažymėjo jis. „Talibanas ten įkurs terorizmo centrą. Po to iš šio centro į Europos teritoriją vyks teroristų grupės. Ir tada tai bus ne vienišiai“, - įspėjo M. Zemanas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS