Rinkėjų apklausos: pirmalaikiuose rinkimuose Bulgarijoje pirmauja GERB | kl.lt

RINKĖJŲ APKLAUSOS: PIRMALAIKIUOSE RINKIMUOSE BULGARIJOJE PIRMAUJA GERB

Buvusi valdančioji konservatorių partija GERB trapia persvara pirmauja Bulgarijos parlamento rinkimuose, o naujasis šalies prezidentas, kurio postas šioje šalyje veikiau yra reprezentacinis, paaiškės po antrojo rinkimų turo, rodo rinkėjų apklausos, kurių rezultatus paskelbė vietinė BTV televizija.

Apklausų duomenimis, GERB sulaukė 24,8 proc. rinkėjų palaikymo, bet nedaug nuo jos atsiliko ankstesnės laikinosios vyriausybės ekonomikos ir finansų ministrų suburtas naujasis politinis susivienijimas „Tęsiame pokyčius“, surinkęs 24,1 proc. balsų.

Treti liko socialistai, už kuriuos balsavo 13,7 proc. rinkėjų.

Į naujo šaukimo šalies parlamentą taip pat gali patekti Sąjūdžio už teises ir laisves atstovai (10,7 proc. balsų), partijų „Yra tokia tauta“ (9,9 proc.), „Demokratinė Bulgarija“ (7 proc.), „Atgamimas“ (4 proc.) delegatai.

Prezidento rinkimuose pirmauja dabartinis Rumenas Radevas, sulaukęs 49,48 proc. rinkėjų palaikymo, jo varžovas antrajame ture bus Anastas Gerdžikovas, gavęs 23,03 proc. balsų.

Antrasis rinkimų turas vyks lapkričio 21-ąją.

Bulgarija šiemet jau dukart balsavo parlamento rinkimuose – balandžio ir liepos mėnesiais, bet abiem atvejais parlamentas liko susiskaldęs ir nė viena partija negalėjo suformuoti naujos vyriausybės.

Tikimasi, kad trečiasis bandymas išrinkti 240 įstatymų leidėjų bus sėkmingas ir šalyje pagaliau bus suformuota vyriausybė, sugebėsianti rasti būdą įveikti skurdžiausią Europos Sąjungos (ES) šalį alinančias sveikatos ir ekonomikos krizes.

Teisę balsuoti turi apie 6,7 mln. Bulgarijos gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS