D. Kuleba paragino uždrausti amunicijos eksportą iš Europos šalių | kl.lt

D. KULEBA PARAGINO UŽDRAUSTI AMUNICIJOS EKSPORTĄ IŠ EUROPOS ŠALIŲ

Dėl didelio amunicijos trūkumo Ukrainos kariuomenėje šalies užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino uždrausti šaudmenų eksportą iš ES į kitas valstybes, išskyrus Ukrainą.

Jis tai pareiškė interviu „RedaktionsNetzwerk Deutschland“ (RND), praneša portalas „eurointegration“.

„Visos sutartys dėl Europoje pagamintų šaudmenų eksporto į trečiąsias šalis turi būti pristabdytos ir visi šaudmenys turi būti siunčiami į Ukrainą“, – sakė jis.

„Kiekviena šovinys, pagamintas Europoje, turi padėti ginti Europą“, – pabrėžė D. Kuleba.

Ministras pažymėjo, kad pokalbiuose su partneriais skundžiasi amunicijos trūkumu.

„Skundžiuosi dėl šaudmenų trūkumo per kiekvieną susitikimą su mūsų partneriais“, – sakė jis.

„Jie viską apie tai žino ir padarė klaidų, kurias pripažįsta. Jie pernelyg vėlai nusprendė didinti savo gamybą, pasirašyti ilgalaikes sutartis ir paleisti naujas gamybos linijas. Deja, dabar mes mokame už šias klaidas“, - paaiškino D. Kuleba.

Kiekviena šovinys, pagamintas Europoje, turi padėti ginti Europą.

Jis taip pat pareiškė, jog dedamos pastangos, kad amunicija, kurią šiuo metu Europos valstybės perka trečiosiose šalyse, būtų prieinama Ukrainai.

Portalas primena, kad ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis pokalbyje su D. Kuleba pažadėjo iki kovo pabaigos patiekti Ukrainai beveik 170 tūkst. sviedinių.

2023 metų kovą ES šalys susitarė per metus patiekti Ukrainai milijoną šaudmenų, tačiau šio tikslo nepasiekė. Iki šiol ES yra pristačiusi 355 tūkst. sviedinių, o iki metų pabaigos planuoja patiekti 1 155 000.

Gairės: Dmytro Kuleba, amunicija, Europa, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS