D. Šmyhalis: Slovakija pritars ES siūlymui skirti Ukrainai 50 mlrd. eurų | kl.lt

D. ŠMYHALIS: SLOVAKIJA PRITARS ES SIŪLYMUI SKIRTI UKRAINAI 50 MLRD. EURŲ

Ukrainos ir Slovakijos ministrai pirmininkai Denysas Šmyhalis ir Robertas Ficas trečiadienį per susitikimą Užhorode, be kita ko, susitarė, jog Slovakija pritars programai „Ukraine Facility“, kurioje numatoma, kad Europos Sąjunga skirs Ukrainai 50 mlrd. eurų.

Kaip rašo „Ukrinform“, D. Šmyhalis tai pranešė feisbuke.

„Ką tik baigėme susitikimą su Slovakijos ministru pirmininku Robertu Ficu. Susitarėme daugeliu klausimų ir turime konkrečius susitarimus. Slovakijos vyriausybė neblokuos Ukrainai ginklų ir technikos įsigijimo iš Slovakijos įmonių. Bendradarbiausime Slovakijos kompanijos įrangos gynybos linijoms statyti tiekimo klausimu. Slovakija rems programą „Ukraine Facility“, kurioje numatoma skirti Ukrainai iš Europos Sąjungos  50 mlrd. eurų“, – pažymėjo D. Šmyhalis.

Pasak jo, R. Ficas patikino visiškai remiantis Ukrainos europinės integracijos siekius.

„Ukraina ir Slovakija tęs vaisingą bendradarbiavimą vardan mūsų šalių saugumo ir klestėjimo. Esame dėkingi Slovakijos žmonėms, kurie padeda Ukrainai ir ukrainiečiams šiais sunkiais laikais“, – pabrėžė D. Šmyhalis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, sausio 20 d. R. Ficas pareiškė, kad nepritaria Ukrainos stojimui į NATO.

Jis žadėjo atvežti į Užhorodą humanitarinės pagalbos ir dar kartą pabrėžė, kad Slovakija nepadės Ukrainai ginklais valstybiniu lygiu.

D. Šmyhalis prieš susitikimą sakė, jog ketina vesti derybas su savo kolega iš Slovakijos, kad pašalintų galimas kliūtis kelyje į programos „Ukraine Facility“ realizavimą.

Gairės: Denysas Šmyhalis, Robertas Ficas, slovakija, pritarts paramai, ES, karas Ukrainoje, 50 mlrd.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS