D. Trumpas apie apkaltos tyrimą: vyksta karas | kl.lt

D. TRUMPAS APIE APKALTOS TYRIMĄ: VYKSTA KARAS

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) „karu“ pavadino savo konfrontaciją su demokratais, galinčią nuvesti iki apkaltos, rodo penktadienį paviešintas vaizdo įrašas.

„Vyksta karas. Šie žmonės nesveiki“, – naujienų agentūros „Bloomberg“ gautame įraše sakė D. Trumpas.

Jis kalbėjo per ketvirtadienį Niujorke surengtą uždarą susitikimą su amerikiečių diplomatais. Panašu, kad prezidentą nufilmavo vienas iš renginio dalyvių.

Tas susitikimas buvo sušauktas demokratams nusprendus pradėti tyrimą dėl D. Trumpo įtariamų pastangų priversti Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį parūpinti Joe Bideną (Džo Baideną) – vieną iš realiausių pretendentų tapti Demokratų partijos kandidatu 2020-ųjų JAV prezidento rinkimuose – kompromituojančios medžiagos.

Renginio įraše, kurį pirmas paskelbė laikraštis „Los Angeles Times“, D. Trumpas užsiminė, kad asmuo, pateikęs vienam informatoriui, kurio skundas ir išprovokavo šį skandalą, diskredituojančios medžiagos, yra „artimas šnipui“.

Paskui valstybės vadovas pareiškė, kad su „šnipais ir išdavyste“ kadaise buvo kovojama „kiek kitaip nei dabar“.

Nors tokius komentarus išgirdusi minia tyliai pasijuokė, prezidento oponentai juose įžvelgė menkai pridengtą grasinimą informatoriui bei jo šaltiniams.

„Bloomberg“ paskelbtame ilgesniame vaizdo įraše taip pat girdėti, kaip Baltųjų rūmų vadovas vadina J. Bideną „buku kaip akmuo“. Diplomatai juokiasi ir iš šitos pastabos.

Įraše prezidentas taip pat vadina žurnalistus „gyvuliais“, „niekšais“ ir „nedorėliais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Karolis

Nensi Pilotų kasa sau duobę.Labai visi laukia visų įrašų,Ameriką bus nuoga.Neliks jokios didybės.Nereikes nei slaptų tarnybų.Pandoros skrynia atidarė jau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS