Dėl atsako į pandemiją pasaulio skola išaugo 24 trln. dolerių | kl.lt

DĖL ATSAKO Į PANDEMIJĄ PASAULIO SKOLA IŠAUGO 24 TRLN. DOLERIŲ

Atsakas į koronaviruso pandemiją prie pasaulio skolos 2020 m. pridėjo 24 trln. dolerių (apie 20 trln. eurų), trečiadienį parodė Tarptautinio finansų instituto (IIF) turimi duomenys.

Tai reiškia, kad pasaulio skola pasiekė rekordinį skaičių – 281 trln. dolerių (233 trln. eurų) ir sudarė 355 proc. pasaulio bendrojo vidaus produkto (BVP), informuoja agentūra „Reuters“.

IIF skaičiavimais, už pusę šio prieaugio yra atsakingos vyriausybių paramos programos. Įmonės, bankai ir atskiri namų ūkiai prie skolos pridėjo atitinkamai po 5,4 trln., 3,9 trln. ir 2,6 trln. dolerių.

Tai reiškia, kad bendra skola pernai sudarė daugiau kaip 355 proc. pasaulio BVP – fiksuotas 35 procentinių punktų padidėjimas.

Praėjusių metų skolos prieaugis yra daug didesnis nei per pasaulinę finansų krizę, kadangi 2008 m. buvo fiksuotas 10 procentinių punktų, o 2009 m. – 15 procentinių punktų augimas.

Manoma, kad skolinimosi lygis daugelyje šalių ir sektorių ir šiemet gerokai viršys priešpandeminį lygį, o tam palankias sąlygas sudarys žemumose esančios palūkanų normos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

paaiškinkit man durnam

kam ”pasaulis” skolingas??marsiečiams?

Anonimas

Vadinasi kažkas uždirbo 24 trilijonus, tiesiog biznis ir nieko asmeniško.... Va jums ir visa pandemija...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS