Didžiojoje Britanijoje nuo penktadienio vakaro neribotam laikui uždaromos mokyklos | kl.lt

DIDŽIOJOJE BRITANIJOJE NUO PENKTADIENIO VAKARO NERIBOTAM LAIKUI UŽDAROMOS MOKYKLOS

Nuo penktadienio vakaro Didžiojoje Britanijoje neribotam laikui uždaromos mokyklos, pranešė premjeras Borisas Johnsonas.

„Tikslas – sulėtinti viruso plitimą“, – teigė B. Johnsonas ir įspėjo, kad vaikai neturėtų būti paliekami pas senelius ar kitus pagyvenusius artimuosius ir taip galimai rizikuoti perduoti jiems ligą.

Dauguma Europos šalių jau anksčiau uždarė mokyklas, bet Didžioji Britanija neskubėjo sekti jų pavyzdžiu. Vis dėlto virusas plinta greičiau, nei manė B. Johnsonas, ir jau nusinešė daugiau nei 100 žmonių gyvybes.

Didžiojoje Britanijoje per pastarąją parą nuo koronaviruso mirė 33 žmonės, ir bendras mirusiųjų skaičius padidėjo iki 104.

Kaip pranešama, išimtys bus taikomos pagrindinių darbuotojų, tokių kaip sveikatos priežiūros darbuotojai ir policininkai, vaikams ir labiausiai pažeidžiamiems vaikams. Mokyklų bus prašoma sudaryti sąlygas pažeidžiamiems ir ypatingos svarbos darbuotojų vaikams.

Pasak B. Johnsono, koronavirusas yra „nematomas priešas“, ir neaišku, kas jį perdavinėja, todėl žmonės raginami dirbti iš namų ir vengti nebūtinų kelionių bei socialinių kontaktų.

Tuo metu Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas paragino šalis solidarizuotis kovoje su COVID-19.

„Žinome, kad daug šalių dabar susiduria su intensyvėjančiomis epidemijomis ir jaučiasi sutrikusios. Mes girdime jus. Yra vilties. Yra daug dalykų, kuriuos visos šalys gali daryti, kad padėtų sulėtinti viruso perdavimą“, – teigė jis.

Pasak T. Adhanomo, Pietų Korėja yra geras pavyzdys, kaip dorotis su koronavirusu, įskaitant tyrimų atlikimą ir visuomenės švietimą apie ligą.

Šiuo metu pasaulyje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius jau viršija 200 tūkst., o mirusių – daugiau kaip 8 000.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Kam karalienės tarnams mokslas?.. beje, o žydams ir britai - gojai?.. :s

Nuomone

Per velai atsitokejote,o dar ir ne visai suprantate,kad padetis rimta.Jau visrs simtas mirusiu.Juk mirsta ne valdioje sedintis,o eiliniai pilieciai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS